Traseu Cross – 12.7 km cu 450 m D+

Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Subcarpati Trail Run, iar dupa 50 m face dreapta pe drumul de asfalt ce inconjoara baza sportiva.

Continuam pe asfalt ce ne ajuta sa ne incalzim, pana ajungem la raul Doftanet pe care-l trecem pe podul metalic, dupa care facem dreapta pe DC133 ce leaga Cocorastii Mislii de Bustenari.

Dupa aproximativ 1 km ajungem la obiectivul principal al traseului si anume, Gorunul Secular atestat in anul 1490. Continuam drumul asfaltat pret de inca 1 km, din acest punct nu vom mai avea asfalt pana la finish.

La km 2.3 facem dreapta, parasind DC133, si urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru. Aici incepe prima urcare a traseului de Cross ce se intinde pe o distanta de 2,3 km, unde strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel.

Dupa ce ajungem pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand accelasi marcaj punct albastru, unde la aproximativ 5.5 km vom ajungem din nou in drumul principal DC133, unde facem dreapta. In acest punct se despart traseele de cross si semimaraton, respectiv maraton si vom avea punct de alimentare.

Traseul nostru continua pe DC133 unde vom avea pe partea dreapta un frumos lac natural, numit “Lacul cu Broaste Testoase” si vom ajunge in locul numit “Fantana Ciucur”, unde facem dreapta din drumul principal.

Traseul nostru continua in dreapta, pe culmea Francului, marcata cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,3 km unde strangem aproxmativ 200m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara si fiind asistati de marcajul triunghi albastru, in acelasi timp urcand si pe Culmea Caramidarilor pentru o frumoasa panorama.

La aproximativ 10 km de la start, traseul incepe coborarea catre finish, initial prin padure, dupa care iese pe drum forester, flancat de un stufaris tanar de salcam si ajungem in poiana Goruna.

De aici mai avem putin pana la final, traseul nostru urmand drumul de de izlaz, de unde vom vedea, in vale pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia de finisher a Subcarpati Trail Run.