Descriere Traseu Maraton – 42.8 km cu 1740 m D+

Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Supcarpati Trail Run, iar dupa 50 m face dreapta pe drumul de asfalt ce inconjoara baza sportiva.

Continuam pe asfalt ce ne ajuta sa ne incalzim, pana ajungem la raul Doftanet pe care-l trecem pe podul metalic, dupa care facem dreapta pe DC133 ce leaga Cocorastii Mislii de Bustenari.

Dupa aproximativ 1 km ajungem la obiectivul principal al traseului si anume, Gorunul Secular atestat in anul 1490. Continuam drumul asfaltat pret de inca 200 m, unde facem stanga pe drumul forestier Uleea.

Continuam pe drumul forestier Uleea pe o distanta de 4 km in fals plat, printr-o frumoasa padure de foioase, urcand in culmea cu aceelasi nume. La aproximativ 6 km de la start facem drepata din culema Uleea, coborand sustinut pana ajungem in DC133, unde vom gasi si primul punct de alimentare de pe traseul de Maraton.

Traseul nostru continua pe DC133 aproximativa 50m, facem stanga si urcam sustinut pe o distanta de 1,2 km, unde strangem 250m diferenta de nivel. In capatul pantei, facem drepata pe marcaj triunghi albastru. Unde dupa aproximatv 700m facem stanga pe punct albastru. Aceasta portiune, triunghi albastru, este comuna cu traseul de semimaraton, insa este parcursa in sens invers.

Dupa ce am facut stanga pe punct albastru, se coboara prin padure pe o distanta de 500m unde intalneste drumul forestier de pe Valea Zgroasa.

Aici traseul nostru vireaza stanga pe valea mentionata, avand in permanenta pe partea dreapta culmea Chichira ,pe o distanta de 3 km dupa care ajungem din nou in DC133.

Parasind DC133, urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru. Aici traseul este comun cu cel de semimaraton si cros, marcat cu punct albastru, urcand pe o distanta de de 2,3 km, unde strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel.

Dupa ce ajungem  pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand acelasi marcaj punct albastru, si vom ajunge din nou in drumul principal DC133, unde facem stanga. In acest punct se despart traseele de cross si maraton si vom avea un nou punct de alimentare.

Traseul nostru continua pe DC133 aproximativa 500m, facem dreapta unde trecem raul Doftanet, unde intram, pe culmea Goagei, marcata cu triunghi albastru. Traseul nostru continua prin padure, pe drumul forestier, dupa care face dreapta pe marcaj triunghi albastru si urca pe o distanta de 2.2 km unde strangem 225 m diferenta de nivel. La inceput urcusul este sustinut, dupa care panta se mai domoleste.

Parasim marcajul trunghi albastru si facem dreapta in continuarea culmei Goagei, pe o curba de nivel cu suisuri si coborasuri. La jumatatea culmei Goaga traseul face stanga in coborare catre localitate Bordeni, trecand pe langa o troita cu un loc de belvedere. De aici mai parcurgem circa 500m, unde traseul nostru vireaza strans la dreapta catre a doua culme pe care urcam inapoi in culmea Goaga, la inceput pe o pasune, apoi printr-o padure de fag. Ajungand in culmea Goaga, facem stanga si traseul ne va scoate in drumul petrolier unde gasim urmatorul punct de alimentare.

De aici facem dreapta in cobrare pe drumul petrolier, pe o distanta de aproximativ 3 km, si vom ajunge la intersectia cu DC133 unde facem dreapta, trecand raul Doftanet si vom intalni un nou punct de alimentare.

Dupa ce ne-am revitalizat traseul nostru continua pe DC133 pentru 500 m si face stanga pe culmea Francului, fiind comun cu cel de cros si semimaraton, marcat cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,5 km unde strangem aproxmativ 180m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara si fiind asistati de marcajul triunghi albastru, in acelasi timp urcand si pe Culmea Caramidarilor pentru o frumoasa panorama.

Dupa 1.5 km ajungem la un nou punct de alimentare, unde traseul nostru face stanga pe marcaj punct rosu. Traseul continua pe o distanta de 5 km prin padurea de foioase unde vireaza la drepta coborand pana in vale unde gasim un frumos rau.

Aici traseul vireaza dreapta si intalneste iar marcajul pct rosu, urcand pe o distanta de 2 km unde facem stanga pe drumul de culme pe o distanta de 1km. De aici facem iar stanga si coboram pe o distanta de 2 km, flancat de un stufaris tanar de salcam si ajungem in poiana Goruna.

De aici mai avem putin pana la final, traseul nostru urmand drumul de  izlaz, de unde vom vedea, pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia de finisher a Subcarpati Trail Run.