Descriere Traseu Maraton – 42 km cu 1850 m D+

Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Supcarpati Trail Run, intr-o usoara urcare pe plaiul Goruna, avand in fata padurea Goruna si stejarii falnici, simbol al competitei noastre.

Dupa aproximativ 1.5 km facem stanga prin padure, intr-o usoara coborare, pana ajungem in DC133, unde o luam la dreapta pentru inca 500m. La km 2 facem dreapta, parasind DC133, si urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru. Aici incepe prima urcare a traseului de Maraton ce se intinde pe o distanta de 2,3 km, unde
strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel. Toata aceasta portiune este comuna cu traseul de Semimaraton, respectiv Cros.

Dupa ce ajungem in pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand accelasi marcaj punct albastru, unde la aproximativ 5.5km vom ajungem din nou in drumul principal DC133, unde facem stanga. In acest punct se despart traseele de cross si maraton, respectiv semimaraton.

Traseul nostru continua pe DC133 aproximativa 500m, facem dreapta unde trecem raul Doftanet, si intram pe culmea Goagei, marcata cu triunghi albastru. Traseul nostru continua prin padure, pe drumul forestier, dupa care face dreapta pe marcaj triunghi albastru si urca pe o distanta de 2.2 km unde strangem 225 m diferenta de nivel. La inceput urcusul este sustinut, dupa care panta se mai domoleste.

Parasim marcajul trunghi albastru si facem dreapta in continuarea culmei Goagei, pe o curba de nivel cu suisuri si coborasuri. La jumatatea culmei Goaga traseul face stanga in coborare catre localitate Bordeni, trecand pe langa o troita cu un loc de belvedere,unde vom gasi si un punct de alimentare. De aici mai parcurgem circa 500m, unde traseul nostru vireaza strans la dreapta catre a doua culme pe care urcam inapoi in culmea Goaga, la inceput pe o pasune,apoi printr-o padure de fag. Ajungand in clumea Goaga, facem stangasi traseul ne va scoate in drumul petrolier unde gasim urmatorul punctde alimentare. Aici traseul de Maraton se desparte de cel de Semimaraton.

De aici facem stanga pe drumul forestier unde, dupa aproximativa 700m, cotim la dreapta pe drumul forestier, si-l urmam drumul pe o distanta de1,5- 2 km pana la Bustenari.De aici cotim strans la stanga pana la Tontesti de unde urcam iar catre Bustenari, trecand pe langa un mic parc petorlier si o stana . Aici urmam asflatul pe o distanta de 150m si cotim drepta brusc pe drumul forestier ce ne scoate la Bosilcesti.

Urmam drumul si dupa aproximativ 5km cotim stanga intr-un urcus sustinut ce ne scoate pe o culme deaspura satului Bosilcesti. De aici urmam spre dreapta drumul forestier pana in localitatea Melicesti la un punct de Belvedere. De aici, cotim brusc dreapta si urcam inapoi in satul Bosilcesti pe o frumoasa curba de nivel. De aici cotim stanga si urmam culmea unde ajungem din nou la asfalt si vom avea un punct de alimentare si redirectionare la aproximativ 28 km de la start.

Dupa revitalizare continuam prin frumoasa padure de stejari unde vom tine drumul forestier si petrolier, iar dupa 5.5 km de la ultimul punct de revitalizare o sa cotim la dreapta in coborare pe la sonde, ajungand iar in drumul principal DC133, pe care o sa-l urmam in directia stanga pentru inca 1km, unde trecem raul Doftanet si ajungem la ultimul punct
de revitalizare al traseului.

Dupa ce ne-am revitalizat traseul nostru continua in stanga pe culmea Francului, fiind comun cu cel de Cros si Semimaraton, marcat cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,5 km unde strangem aproximativ 180m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara, fiind asistati de marcajul triunghi albastru, in acelasi timp urcand si pe Culmea Caramidarilor pentru o frumoasa panorama a zonei.

La aproximativ 38 km de la start, traseul incepe coborarea catre finish, initial prin padure, dupa care iese pe drum forester, flancat de un stufaris tanar de salcam si ajungem in poiana Goruna.

De aici mai avem putin pana la final, traseul nostru urmand drumul de izlaz, de unde vom vedea, pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia de finisher a Subcarpati Trail Run.