Descriere Traseu Maraton – 42 km cu 1800 m D+

Distanta traseului de Maraton: este de aproximativ 42 km cu 1800 m diferenta de nivel.

Timp Limita: 8h

Punct Hidratare:Km 8.5, km 18, km 27, km 36, Start/Finish

La proba de Maraton vor exista suplimentar timpi limita intermediari, dupa cum urmeaza:

T1– 3 ore la Troita Bordeni (aproximativ 10 km de la start)
T2– 5 ore la intrarea in Bustenari (aproximativ 18 km)
T3 – 7 ore la urcare pe culmea Francului marcaj triunghi albastru (aproximativ 35 km )

Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Subcarpati Trail Run, intr-o usoara urcare pe plaiul Goruna, avand in fata padurea Goruna si stejarii falnici, simbol al competitei noastre.
Dupa aproximativ 1.5 km facem stanga prin padure, intr-o usoara coborare, pana ajungem in DC133, unde o luam la drepta pentru inca 500m.

La km 2 facem dreapta, parasind DC133, si urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru. Aici incepe prima urcare a traseului de Maraton ce se intinde pe o distanta de 2,3 km, unde strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel. Toata aceasta portiune este comuna cu traseul de Semimaraton, respectiv Cros.

Dupa ce ajungem in pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand accelasi marcaj punct albastru, unde la aproximativ 5.5km vom ajungem din nou in drumul principal DC133, unde facem stanga. In acest punct se despart traseele de cross si maraton, respectiv semimaraton.

Traseul nostru continua pe DC133 aproximativa 500m, facem dreapta unde trecem raul Doftanet, si intram pe culmea Goagei, marcata cu triunghi albastru. Traseul nostru continua prin padure, pe drumul forestier, dupa care face dreapta pe marcaj triunghi albastru si urca pe o distanta de 2.2 km unde strangem 225 m diferenta de nivel. La inceput urcusul este sustinut, dupa care panta se mai domoleste.

Parasim marcajul trunghi albastru si facem dreapta in continuarea culmei Goagei, pe o curba de nivel cu suisuri si coborasuri. La jumatatea culmei Goaga traseul face stanga in coborare catre localitate Bordeni, trecand pe langa o troita cu un loc de belvedere, unde vom gasi si un punct de alimentare. De aici mai parcurgem circa 500m, unde traseul nostru vireaza strans la dreapta catre a doua culme pe care urcam inapoi catre culmea Goaga, la inceput pe o
pasune unde se afla o cruce de lemn.

Dupa crucea de lemn, imediat ce ajunge in culme, traseul de Maraton se desparte de cel de Semimaraton, traseul vireaza brusc stanga, avand ca reper un frumos cires (singurul copac din poiana respectiva) si coboara catre raul Runc printr-o frumoasa pajiste cu pruni.

Traseul continua pe un drum ce flancheaza raul Runc, urmand cursul printr-o mica padure de fagi, iar apoi printr-o frumoasa poiana cu pruni si ciresi, unde coteste dreapta inapoi catre padure. La liziera padurii, traseul coteste brusc stanga catre culme, iar odata ajuns in culme unde intalneste o poteca, aici traseul coteste dreapta si urmeaza poteca pana intalneste iar traseul de semimaraton si vireaza la stanga.

Ajungand in clumea Goaga, facem stanga si traseul ne va scoate in drumul petrolier unde din nou, traseul de Maraton se desparte de cel de Semimaraton.

De aici facem stanga pe drumul forestier unde, dupa aproximativa 700m, cotim la dreapta pe drumul forestier, si-l urmam drumul pe o distanta de1,5- 2 km pana la Bustenari, unde gasim si al doilea punct
de alimentare la km 18.

Din punctul de alimentare facem stranga catre Mislea, iar dupa aproximativ 500m facem dreat pe un drum ce coboara pe langa case pana in Tontesti. Cand ajungem in Tontesti, cotim drepata si urcam inapoi in punctul de alimnetrea unde viram stanga catre Biserica Bustenari.

De la Biserica continuam pe asflat pana ajungem in drumul principal, unde cotim la dreapta prin satul Bustenari, trecand pe langa Magazinul Comunal. Continuam pe drumul principal pana la prima intersectie, unde viram la stanga pe drumul pietruit, drumul principal asfaltat facand dreapta catre Cosminele.

Urmam drumul pietruit de deasupra satului Bustenari si dupa aproximativ 2km cotim stanga intr-un urcus ce ne scoate in satului Bosilcesti, urmand culmea unde ajungem din nou la asfalt si vom avea un punct de alimentare si redirectionare la aproximativ 28 km de la start.

Dupa revitalizare continuam prin frumoasa padure de stejari unde vom tine drumul forestier iar dupa 1 km de la ultimul punct de revitalizare, cotim brusc stanga in padure unde dupa 100-150 avem de coborat o panta destul de abrupta (30-35 grade inclinatie – mare atentie!) unde dam iar in drumul forestier de culme.

Urmam drumul forestier, urmat de cel petrolier, iar dupa 5.5 km de la ultimul punct de revitalizare o sa cotim la dreapta in coborare pe la sonde, ajungand iar in drumul principal DC133, pe care o sa-l urmam in directia stanga pentru inca 1km, unde trecem raul Doftanet si ajungem la ultimul punct de revitalizare al traseului.

Dupa ce ne-am revitalizat traseul nostru continua in stanga pe culmea Francului, fiind comun cu cel de Cros si Semimaraton, marcat cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,5 km unde strangem aproximativ 180m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara, fiind asistati de marcajul triunghi albastru, in acelasi timp urcand si pe Culmea
Caramidarilor pentru o frumoasa panorama a zonei.

La aproximativ 38 km de la start, traseul incepe coborarea catre finish, initial prin padure, dupa care iese pe drum forester, flancat de un stufaris tanar de salcam si ajungem in poiana Goruna.

De aici mai avem putin pana la final, traseul nostru urmand drumul de izlaz, de unde vom vedea, pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia de finisher a Subcarpati Trail Run.