Subcarpati Trail Run este o competitie sportiva de alergare de tip Trail Running in aer liber organizata de Asociatia Club Sportiv EchipMont. 

Competitia are 5 probe de concurs: proba de Ultramaraton, cu o lungime totala a traseului de aproximativ 75 km, proba de Maraton, cu o lungime totala a traseului de aproximativ 42 km, Proba de Semimaraton cu o lungime a traseului de aproximativ 24 km, Proba de Cros cu o lungime a traseului de aproximativ 12 km, respectiv Cursa Familiei cu o lungimea  traseului de 4 km.

Startul şi Sosirea vor fi in localitatea Cocorastii Mislii in data de 11 Mai 2024, startul dandu-se diferentiat si la intrevale orare diferite pentru probele mentionate, pentru a evita aglomerarea din zona de Start.

Toate traseele se desfasoara pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci ciobanești, poteci nemarcate şi vor fi semnalizate corespunzator de catre organizatori, voluntari, arbitri (banda plastic, sageti, spray colorat, etc.), vom avea de parcurs portiuni scurte neamenajate, pante cu inclinare mare și zone accidentate.

Segmente din traseu trec prin pajiști, zone impadurite, vai, Toate acestea necesita din partea participantului, experienta și cunostiinte speciale, cum ar fi:

 

  • orice participant sa aiba cel putin o experienta generala despre munte, chiar daca zona nu prezinta altitudine mare, traseul prezinta dificultati in abordare și pot aparea conditii meteo deosebite: ploaie, vant puternic, in aceste conditii traseul devine destul de tehnic;
  • sa aiba abilitatea sa parcurga in siguranta un traseu in alergare prin zone impadurite si drumuri forestiere;
  • sa fie indeajuns de experimentat in alergare trailrunning;
  • sa aiba un bun simt al directiei in teren chiar și in conditii de vreme rea și vizibilitate redusa;
  • orice participant sa dea dovada de fair play și colegialitate și sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere;
  • orice participant trebuie sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol (zona nu este acoperita in totalitate de salvatori, serviciul de ambulanta va stationa in zona start/sosire);
  • trebuie sa știe și sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricat de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiei, mediul și conditiile in care se desfașoara aceasta;
  • sa știe și sa tina cont de faptul ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea și de viata lui sau a altor participanti și sa actioneze in consecinta atunci cand simte sau observa un pericol.

 

Subcarpati Trail Run este o competitie de alergare Trail-running in aer liber, contracronometru, individuala. Evenimentul va avea loc cu spectatori, respectand toate masurile de siguranta și protectie individuala .

 

1. TRASEU
1.1 Descriere Traseu Ultramaraton - 75 k cu 2800 D+


Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Supcarpati Trail Run, intr-o usoara urcare pe plaiul Goruna, avand in fata padurea Goruna si stejarii falnici, simbol al competitei noastre.

Dupa aproximativ 1.5 km facem stanga prin padure, intr-o usoara coborare, pana ajungem in DC133, unde o luam la drepta pentru inca 500m. La km 2 facem dreapta, parasind DC133, si urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru.

Aici incepe prima urcare a traseului de UltraMaraton ce se intinde pe o distanta de 2,3 km, unde
strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel.

Toata aceasta portiune este comuna cu traseul de Maraton, Semimaraton, respectiv Cros.
Dupa ce ajungem in pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand accelasi marcaj punct albastru, unde la aproximativ 5.5km vom ajungem din nou in drumul principal DC133, unde facem stanga. In acest punct se despart traseele de cross si maraton, respectiv semimaraton.

Traseul nostru continua pe DC133 aproximativa 500m, facem dreapta unde trecem raul Doftanet, si intram pe culmea Goagei, marcata cu triunghi albastru.

Traseul nostru continua prin padure, pe drumul forestier, dupa care face dreapta pe marcaj triunghi albastru si urca pe o distanta de 2.2 km unde strangem 225 m diferenta de nivel. La inceput urcusul este sustinut, dupa care panta se mai domoleste.

Parasim marcajul trunghi albastru si facem dreapta in continuarea culmei Goagei, pe o curba de nivel cu suisuri si coborasuri.

La jumatatea culmei Goaga traseul face stanga in coborare catre localitate Bordeni, trecand pe langa o troita cu un loc de belvedere, unde vom gasi si un punct de alimentare.

De aici mai parcurgem circa 500m, unde traseul nostru vireaza strans la dreapta catre a doua culme pe care urcam inapoi catre culmea Goaga, la inceput pe o pasune unde se afla o cruce de lemn.

Dupa crucea de lemn, imediat ce ajunge in culme, traseul de Ultramaraton se desparte de cel de Semimaraton, traseul vireaza brusc stanga, avand ca reper un frumos cires (singurul copac din poiana respectiva) si coboara catre raul Runc printr-o frumoasa pajiste cu pruni.

Traseul continua pe un drum ce flancheaza raul Runc, urmand cursul printr-o mica padure de fagi, iar apoi printr-o frumoasa poiana cu pruni si ciresi, unde coteste dreapta inapoi catre padure, comun cu traseul de Maraton.

La liziera padurii, traseul coteste brusc stanga catre culme, iar odata ajuns in culme unde intalneste o poteca, aici traseul coteste dreapta si urmeaza poteca pana intalneste iar traseul de semimaraton si vireaza la stanga.

Ajungand in clumea Goaga, facem stanga si traseul ne va scoate in drumul petrolier unde din nou, traseul de UltraMaraton si Maraton se despart de cel de Semimaraton.

De aici facem stanga pe drumul forestier unde, dupa aproximativa 700m, cotim la dreapta pe drumul forestier, si-l urmam drumul pe o distanta de1,5- 2 km pana la Bustenari, unde gasim si al doilea punct de alimentare la km 18.

Din punctul de alimentare facem stanga catre Mislea, iar dupa aproximativ 500m traseul de UltraMaraton se desparte de traseul de Maraton care face dreapta pe un drum ce coboara pe langa case pana in Tontesti.

Traseul de UltraMaraton continua catre Mislea pe drumul petrolier in coborare pe distanta de 3-4 km, unde face brusc dreapta, pe langa Parcul petrolier 877 Mislea si continua catre Tontesti, unde se intersecteaza din nou cu traseul de Maraton. De aici urmeaza o urcare de 100-120 m si dam din nou in punctul de alimentare precedent, fiind km 25, aproape de Biserica Bustenari.

De la Biserica continuam pe asflat pana ajungem in drumul principal, unde cotim la dreapta prin satul Bustenari, trecand pe langa Magazinul Comunal. Continuam pe drumul principal pana la prima intersectie, unde viram la stanga pe drumul pietruit, drumul principal asfaltat facand dreapta catre Cosminele.

Urmam drumul pietruit de deasupra satului Bustenari si dupa aproximativ 2km cotim stanga intr-un urcus ce ne scoate in satului Bosilcesti,

La jumatatea culmei Bosilcesti, traseul de UltraMaraton coteste stanga, se despartindu-se iar de traseul de Maraton. De aici traseul coboara catre Melicesti, urmand drumul forestier catre monumentul istoric Crucea Domnitorului.

La Monumentul Crucea Domnitorului traseul vireaza dreapta urmand drumul forestier pe superbul traseu Culmea Plaiul Getilor pe o distanta de 10 km pana in Cosmina de Sus unde avem Punctul de Alimentare 4 la km 40-41

Din Cosmina de Sus urcam pe culmea paralela cu Culmea Plaiul Getilor, la incepand avand ca reper un tern de mini-fotbal si gard electric ce delimiteaza islazul comunal. Urmam culmea pe distana de 7 km pana la Melciesti, iar de aici urcam inca 1,5-2km in Bosilcesti unde intersectam iar traseul de Maraton, urmand culmea Bosilcesti unde ajungem din nou la asfalt si vom avea un punct de alimentare si redirectionare la aproximativ 53 km de la start.

Dupa revitalizare continuam prin frumoasa padure de stejari unde vom tine drumul forestier iar dupa 1 km de la ultimul punct de revitalizare, cotim brusc stanga in padure unde dupa 100-150 avem de coborat o panta destul de abrupta (30-35 grade inclinatie – mare atentie!) unde dam iar in drumul forestier de culme.

Urmam drumul forestier, urmat de cel petrolier, iar dupa 5.5 km de la ultimul punct de revitalizare o sa cotim la dreapta in coborare pe la sonde, ajungand iar in drumul principal DC133, pe care o sa-l urmam in directia stanga pentru inca 1km, unde trecem raul Doftanet si ajungem la ultimul punct de revitalizare al traseului, la km 62, punct comun de alimentare cu celelalte trasee.

Dupa ce ne-am alimentat traseul nostru continua in stanga pe culmea Francului, fiind comun cu cel de Cros, Semimaraton si Maraton, marcat cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,5 km unde strangem aproximativ 180m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara, fiind asistati de marcajul triunghi albastru.
La aproximativ 65 km de la start, traseul de Ultramaraton, se desparte din nou de celelalte trasee, virand stanga urmand marcajul Punct Rosu si continuand drumul forestier prin padure catre localitatea Tiparesti.

De aici, intersectam drumul de asflat din Tiparesti si continuam catre satul Goruna, la un moment dat virand dreapta printr-o furmoasa livada de pruni si ajungem la Parculetul Goruna, intersectand traseul de Cursa Familiei.

De aici mai avem putin pana la final (2 km), traseul nostru urmand drumul de de izlaz, de unde vom vedea, pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia de finisher a ultramaratonului Subcarpati Trail Run.

.

1.2 Descriere Traseu Maraton - 42 km cu 1800 m D+

Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Supcarpati Trail Run, intr-o usoara urcare pe plaiul Goruna, avand in fata padurea Goruna si stejarii falnici, simbol al competitei noastre.

Dupa aproximativ 1.5 km facem stanga prin padure, intr-o usoara coborare, pana ajungem in DC133, unde o luam la drepta pentru inca 500m. La km 2 facem dreapta, parasind DC133, si urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru. Aici incepe prima urcare a traseului de Maraton ce se intinde pe o distanta de 2,3 km, unde
strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel. Toata aceasta portiune este comuna cu traseul de Semimaraton, respectiv Cros.

Dupa ce ajungem in pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand accelasi marcaj punct albastru, unde la aproximativ 5.5km vom ajungem din nou in drumul principal DC133, unde facem stanga. In acest punct se despart traseele de cross si maraton, respectiv semimaraton.

Traseul nostru continua pe DC133 aproximativa 500m, facem dreapta unde trecem raul Doftanet, si intram pe culmea Goagei, marcata cu triunghi albastru. Traseul nostru continua prin padure, pe drumul forestier, dupa care face dreapta pe marcaj triunghi albastru si urca pe o distanta de 2.2 km unde strangem 225 m diferenta de nivel. La inceput urcusul este sustinut, dupa care panta se mai domoleste.

Parasim marcajul trunghi albastru si facem dreapta in continuarea culmei Goagei, pe o curba de nivel cu suisuri si coborasuri. La jumatatea culmei Goaga traseul face stanga in coborare catre localitate Bordeni, trecand pe langa o troita cu un loc de belvedere, unde vom gasi si un punct de alimentare. De aici mai parcurgem circa 500m, unde traseul nostru vireaza strans la dreapta catre a doua culme pe care urcam inapoi catre culmea Goaga, la inceput pe o
pasune unde se afla o cruce de lemn.

Dupa crucea de lemn, imediat ce ajunge in culme, traseul de Maraton se desparte de cel de Semimaraton, traseul vireaza brusc stanga, avand ca reper un frumos cires (singurul copac din poiana respectiva) si coboara catre raul Runc printr-o frumoasa pajiste cu pruni.

Traseul continua pe un drum ce flancheaza raul Runc, urmand cursul printr-o mica padure de fagi, iar apoi printr-o frumoasa poiana cu pruni si ciresi, unde coteste dreapta inapoi catre padure. La liziera padurii, traseul coteste brusc stanga catre culme, iar odata ajuns in culme unde intalneste o poteca, aici traseul coteste dreapta si uremaza poteca pana intalneste iar traseul de semimaraton si vireaza la stanga.

Ajungand in clumea Goaga, facem stanga si traseul ne va scoate in drumul petrolier unde din nou, traseul de Maraton se desparte de cel de Semimaraton. De aici facem stanga pe drumul forestier unde, dupa aproximativa 700m, cotim la dreapta pe drumul forestier, si-l urmam drumul pe o distanta de1,5- 2 km pana la Bustenari, unde gasim si al doilea punct de alimentare la km 18.

Din punctul de alimentare facem stranga catre Mislea, iar dupa aproximativ 500m facem dreat pe un drum ce coboara pe langa case pana in Tontesti. Cand ajungem in Tontesti, cotim drepata si urcam inapoi in punctul de alimnetrea unde viram stanga catre Biserica Bustenari.

De la Biserica continuam pe asflat pana ajungem in drumul principal, unde cotim la dreapta prin satul Bustenari, trecand pe langa Magazinul Comunal. Continuam pe drumul principal pana la prima intersectie, unde viram la stanga pe drumul pietruit, drumul principal asfaltat facand dreapta catre Cosminele.

Urmam drumul pietruit de deasupra satului Bustenari si dupa aproximativ 2km cotim stanga intr-un urcus ce ne scoate in satului Bosilcesti, urmand culmea unde ajungem din nou la asfalt si vom avea un punct de alimentare si redirectionare la aproximativ 28 km de la start.

Dupa revitalizare continuam prin frumoasa padure de stejari unde vom tine drumul forestier iar dupa 1 km de la ultimul punct de revitalizare, cotim brusc stanga in padure unde dupa 100-150 avem de coborat o panta destul de abrupta (30-35 grade inclinatie – mare atentie!) unde dam iar in drumul forestier de culme.

Urmam drumul forestier, urmat de cel petrolier, iar dupa 5.5 km de la ultimul punct de revitalizare o sa cotim la dreapta in coborare pe la sonde, ajungand iar in drumul principal DC133, pe care o sa-l urmam

in directia stanga pentru inca 1km, unde trecem raul Doftanet si ajungem la ultimul punct de revitalizare al traseului.
Dupa ce ne-am revitalizat traseul nostru continua in stanga pe culmea Francului, fiind comun cu cel de Cros si Semimaraton, marcat cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,5 km unde strangem aproximativ 180m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara, fiind asistati de marcajul triunghi albastru, in acelasi timp urcand si pe Culmea Caramidarilor pentru o frumoasa panorama a zonei.

La aproximativ 38 km de la start, traseul incepe coborarea catre finish, initial prin padure, dupa care iese pe drum forester, flancat de un stufaris tanar de salcam si ajungem in poiana Goruna.

De aici mai avem putin pana la final, traseul nostru urmand drumul de de izlaz, de unde vom vedea, pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia definisher a Subcarpati Trail Run.

 
 
1.3 Descriere Traseu Semimaraton – 23 km cu 1100 m D+

Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Supcarpati Trail Run, intr-o usoara urcare pe plaiul Goruna, avand in fata padurea Goruna si stejarii falnici, simbol al competitei noastre.

Dupa aproximativ 1.5 km facem stanga prin padure, intr-o usoara coborare, pana ajungem in DC133, unde o luam la drepta pentru inca 500m.

La km 2 facem dreapta, parasind DC133, si urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru. Aici incepe prima urcare a traseului de Maraton ce se intinde pe o distanta de 2,3 km, unde strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel. Toata aceasta portiune este comuna cu traseul de Maraton, respectiv Cros.

Dupa ce ajungem in pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand accelasi marcaj punct albastru, unde la aproximativ 5.5km vom ajungem din nou in drumul principal DC133, unde facem stanga. In acest punct se despart traseele de cross si maraton, respectiv semimaraton.

Traseul nostru continua pe DC133 aproximativa 500m, facem dreapta unde trecem raul Doftanet, unde intram, pe culmea Goagei, marcata cu triunghi albastru. Traseul nostru continua prin padure, pe drumul forestier, dupa care face dreapta pe marcaj triunghi albastru si urca pe o distanta de 2.2 km unde strangem 225 m diferenta de nivel. La inceput urcusul este sustinut, dupa care panta se mai domoleste.

Parasim marcajul trunghi albastru si facem dreapta in continuarea culmei Goagei, pe o curba de nivel cu suisuri si coborasuri. La jumatatea culmei Goaga traseul face stanga in coborare catre localitate Bordeni, trecand pe langa o troita cu un loc de belvedere, unde vom gasi si un punct de alimentare. De aici mai parcurgem circa 500m, unde traseul nostru vireaza strans la dreapta catre a doua culme pe care urcam inapoi in culmea Goaga, la inceput pe o pasune, apoi printr-o padure de fag. Ajungand in clumea Goaga, facem stanga si traseul ne va scoate in drumul petrolier unde gasim urmatorul punct de alimentare si jumatatea traseului de semimaraton.

De aici facem dreapta in cobrare pe drumul petrolier, pe o distanta de aproximativ 3 km, si vom ajunge la intersectia cu DC133 unde facem dreapta, trecand raul Doftanet si vom intalni un nou punct de alimentare, aflat la km 17.

Dupa ce ne-am revitalizat traseul nostru continua in stanga pe culmea Francului, fiind comun cu cel de cross si marcat cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,5 km unde strangem aproxmativ 180m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara si fiind asistati de marcajul triunghi albastru, in acelasi timp urcand si pe Culmea Caramidarilor pentru o frumoasa panorama.

La aproximativ 19 km de la start, traseul incepe coborarea catre finish, initial prin padure, dupa care iese pe drum forester, flancat de un stufaris tanar de salcam si ajungem in poiana Goruna.

De aici mai avem putin pana la final, traseul nostru urmand drumul de de izlaz, de unde vom vedea, pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia de finisher a Subcarpati Trail Run.

1.4 Descriere Traseu Cros – 11.8 km cu 500m D+

Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Supcarpati Trail Run, intr-o usoara urcare pe plaiul Goruna, avand in fata padurea Goruna si stejarii falnici, simbol al competitei noastre.

Dupa aproximativ 1.5 km facem stanga prin padure, intr-o usoara coborare, pana ajungem in DC133, unde o luam la drepta pentru inca 500m.

La km 2 facem dreapta, parasind DC133, si urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru. Aici incepe prima urcare a traseului de Maraton ce se intinde pe o distanta de 2,3 km, unde strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel. Toata aceasta portiune este comuna cu traseul de Maraton, respectiv Cros.

Dupa ce ajungem in pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand accelasi marcaj punct albastru, unde la aproximativ 5.5km vom ajungem din nou in drumul principal DC133, unde facem dreapta. In acest punct se despart traseele de cross si maraton, respectiv semimaraton.

Traseul nostru continua pe DC133 unde vom avea pe partea dreapta un frumos lac natural, numit “Lacul cu Broaste Testoase” si vom ajunge in locul numit “Fantana Ciucur”, unde gasim un punct de alimentare si revitalizare.

Traseul nostru continua in dreapta, pe culmea Francului, marcata cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,3 km unde strangem aproxmativ 200m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara si fiind asistati de marcajul triunghi albastru, in acelasi timp urcand si pe Culmea Caramidarilor pentru o frumoasa panorama.

La aproximativ 9 km de la start, traseul incepe coborarea catre finish, initial prin padure, dupa care iese pe drum forester, flancat de un stufaris tanar de salcam si ajungem in poiana Goruna.

De aici mai avem putin pana la final, traseul nostru urmand drumul de de izlaz, de unde vom vedea, in vale pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia de finisher a Subcarpati Trail Run.

Atentie! Traseele publicate pot suferi modificari din diferite motive care includ: conditii meteo, siguranta, restrictii de circulatie, etc. Modificarile se vor anunta din timp pe canalele de comunicare aferente: site, pagina Facebook, etc.

1.5 Descriere Traseu Cursa Familiei – 4 km

Distanta Cursei De familie este de aproximativ 4km cu 50 m diferenta de nivel.

Familia de alergatori poate fi compusa din 2 sau mai multi membri (parinti, copii, bunici, veri etc.), dintre care cel putin o persoana este majora.

Traseul de la Cursa Familiei porneste din zona de Start/Finish, in sens invers celorlalte 3 curse din de Cros, Semimaraton si Maraton si face stanga  imediat dupa Start, mergand pe un drum forestier pietruit pana in Valea Nucilor, pana la Locul de joaca pentru copii din Goruna. Traseul face din nou stanga si continua pe drumul forestier, pe langa padurea verde de stejari pentru aproximativ 1,5 km.
Dupa circa 2,5 km de la start ajungem pe izlaz, intr-o poiana frumoasa, unde facem din nou stanga. Poteca continua pe izlaz si trece pe laga cei 2 goruni seculari deja bine cunoscuti si se indreapta spre poarta de Start/Finish, unde fiecare alergator va primi medalia de finisher.

 

2. CATEGORII si PREMII

2.1. Probele de concurs mentionate se adreseaza celor care au implinit varsta de 18 ani pana la data de 1 Mai 2024 și sunt apti medical pentru acest tip de efort.

Exceptie face categoria 14-18 ani, nou inclusa la proba de cros, ce are scop promovarea sportului si al unui stil de viata sanatos in randul tinerilor.
Deasemenea, la Cursa Familiei, copii pot fi inscrisi (alaturi de un adult) de la orice varsta.

2.2. Fiecare participant, indiferent de modul de inscriere, trebuie sa semneze la preluarea numarului de concurs, pe langa tabelul de participare, preluarea pachetului de concurs o declaratie de responsabilitate, protectia datelor personale prin care declara ca a fost informat asupra regulamentului, a luat la cunoştinta, intelege şi işi asuma riscurile medicale, juridice şi de alta natura ale participarii la Subcarpati Trail Run in calitatea ei de competitie sportiva.

In mod exceptional, pentru cazul in care declarația nu s-a putut semna electronic din motive tehnice, se va completa un formular tipizat la ridicarea kitului.

Organizatorul işi rezerva dreptul de a refuza luarea startului sau continuarea cursei pentru persoanele pe care nu le considera apte, persoane in stare de ebrietate sau aflate sub influenta drogurilor sau a altor substante psihoactive, stare de sanatate alterata vizibil și semnificativ, epuizare fizica sau psihica, echipament total inadecvat.

2.3 La Subcarpati Trail Run sunt urmatoarele categorii de varsta, pentru probele de concurs:

 Cros:
⦁ 14 – 18 ani
⦁ 18 – 29 ani
⦁ 30 – 39 ani
⦁ 40 – 49 ani
⦁ 50+

 Semimaraton si Maraton
⦁ 18 – 29 ani
⦁ 30 – 39 ani
⦁ 40 – 49 ani
⦁ 50+

 Ultramaraton
⦁ OPEN Feminin
⦁ OPEN Masculin

 Cursa Familiei
⦁ Open

 

2.4 Concurentii care vor fi premiati la open, la probele ce prezinta categorii de varsta, nu vor fi premiati și la categoriile de varsta.

2.5 Va fi luata in considerare varsta implinita la data concursului.

2.6 IMPORTANT: Pentru Maraton, Semimaraton și Cros vor fi premiate doar categoriile pentru care exista minim 3 concurenti. Daca la o categorie se inscriu mai putin de 3 concurenti, aceasta va fi comasata categoriei inferioare.

 


3. INSCRIEREA IN CONCURS

3.1. Pentru inscrierea online se va utiliza formularul afișat pe site.
Validarea inscrierilor va avea loc in 2 Mai 2024.
3.2. Taxa de participare: Cota parte din taxa de participare va fi donata unor asociatii sau persoane fizice in scopuri caritabile,
Caștigatorii OPEN ai editiei 2023 a Subcarpati Trail Run sunt inscrisi fara taxa la editia din 2024, iar cei de la categoria de varsta beneficiaza de o reducere a taxei de inscriere de 20%.
Taxele de inscriere pentru probele Subcarpati Trail Run sunt urmatoarele:

Cros
⦁ 180 lei (etapa 1 – 6 Decembrie – 31 Decembrie 2023);
⦁ 200 lei (etapa 2 – 1 Ianuarie – 29 Februarie 2024);
⦁ 220 lei (etapa 3 – 1 Martie – 30 Aprilie 2024)

* categoria de varsta 14-18 ani beneficiaza de taxa de participare redusa  – 150 lei pe toata perioada inscrierilor

Semimaraton
⦁ 200 lei (etapa 1 – 6 Decembrie – 31 Decembrie 2023);
⦁ 230 lei (etapa 2 – 1 Ianuarie – 29 Februarie 2024);
⦁ 250 lei (etapa 3 – 1 Martie – 30 Aprilie 2024)

Maraton
⦁ 250 lei (etapa 1 – 6 Decembrie – 31 Decembrie 2023);
⦁ 270 lei (etapa 2 – 1 Ianuarie – 29 Februarie 2024);
⦁ 300 lei (etapa 3 – 1 Martie – 30 Aprilie 2024)

Ultramaraton
⦁ 300 lei (etapa 1 – 6 Decembrie – 31 Decembrie 2023);
⦁ 350 lei (etapa 2 – 1 Ianuarie – 29 Februarie 2024);
⦁ 400 lei (etapa 3 – 1 Martie – 30 Aprilie 2024)

Cursa Familiei
⦁ 70 lei /membru de familie, indiferent de varsta
⦁ Copii: trebuie sa fie insotiti de un adult care se va inscrie in prealabil achitand taxele prezentate mai sus la Cursa Familei

3.3 Modalitati de plata a taxei de inscriere:

  • Plata se va efectua in contul urmator: Asociatia Club Sportiv EchipMont, CIF: 44267442, cont IBAN: RO95 BTRL RONC RT05 8731 1801, deschis la Banca Transilvania – Mentiune plata: Nume/Prenume, taxa concurs: maraton, semimaraton, cros, cursa familiei;
  • Plata cu cardul la sectiunea inscriere sau Modalitati de Plata.
  • Plata se va face la valoarea taxei de concurs valabila in ziua transferului bancar.

3.4 Posibilitatea inscrierii la fata locului, in ziua concursului, se va anunta ulterior daca va fi pusa in aplicare.

3.5 Schimbarea probei de concurs: In cazul in care concurentul decide sa schimbe proba pentru care s-a inscris, el poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa: contact@subcarpatitrailrun.ro pana in data de 1 Mai 2024.

3.6. In schimbul taxa de participare, concurentul de la Cros, Semimaraton, Maraton si Ultramaraton va primi kit-ul concursului ce include:

⦁ Numar concurs
⦁ Medalie finisher
⦁ Tricou alergare Subcarpati Trail Run
⦁ O surpriza la final
⦁ Voucher discount EchipMont.ro
⦁ Voucher produs 5 to Go
⦁ Gel energizant
⦁ Masa calda dupa cursa
⦁ Apa, energizante, hidratare, revitalizare pe traseu și la sosire
⦁ Asistenta medicala
⦁ Alte produse specific alergatorilor in functie de darnicia sponsorilor

In schimbul taxei de participare, concurentul de la Cursa Familiei va primi kit-ul concursului ce include:

⦁ Numar concurs
⦁ Medalie finisher
⦁ Bandana sau bentita Subcarpati Trail Run
⦁ O surpriza la final
⦁ Voucher discount EchipMont.ro
⦁ Voucher produs 5 to Go
⦁ Masa calda dupa cursa
⦁ Apa, energizante, hidratare, revitalizare pe traseu și la sosire
⦁ Asistenta medicala
⦁ Alte produse specific alergatorilor in functie de darnicia sponsorilor

3.7. Anularea inscrierii si participarii

Dupa efectuarea inscrierii, daca in termen de 5 zile de la inscriere sau in 24 de ore de la primirea notificarii de “Plata Intarziata” nu se efectueaza plata , inscrierea se anuleaza.
Daca dintr-un motiv intemeiat persoana inscrisa online doreşte sa işi anuleze inscrierea, poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa contact@subcarpatitrailrun.ro
In cazul retragerii inscrierii, TAXA DE PARTICIPARE SE RETURNEAZA IN CUANTUM DE 50% DIN VALOARE sau locul poate fi cedat unui alt concurent. Ii incurajam pe cei care nu mai pot concura sa transfere taxa altei persoane şi sa anunte organizatorul printr-un email trimis la adresa contact@subcarpatitrailrun.ro pana in data de 1 Mai 2024.

3.8. In caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv sau in cazul anularii competitiei provocate de o situatie de forta majora sau de motive care nu depind de organizator, TAXA DE PARTICIPARE NU SE RESTITUIE.

4. ECHIPAMENT

 Echipament obligatoriu Ultramaraton
⦁ Numar concurs la vedere (asigurat de organizatori).
⦁ Incaltaminte adecvata tip trailrunning (incaltamintea de asfalt nu este acceptata)
⦁ Rucsac (în care să poată încăpea tot echipamentul obligatoriu)
⦁ Jacheta/foita impermeabilia minim 5000 mm coloana de apa
⦁ Pantaloni lungi sau combinație pantaloni + jambiere care să acopere genunchii
⦁ În caz de vreme nefavorabilă se adaugă câte un strat (se va anunta din timp pe canalale de comunicare, social media sau email)
⦁ Rezerva apa 700 – 1000 ml
⦁ Mancare recomandat minim 300 calorii (2 geluri sau 1 gel +1 baton sau 2 batoane de minim 60 g)
⦁ Folie de supraviețuire
⦁ Telefon mobil functional
⦁ Lanternă frontală funcțională
⦁ Recipient apa minim 150 ml (nu vor fi pahare unica folosinta in punctele alimentare)

Echipament recomandat Ultramaraton: Bete treking, fluier, crema protectie fata 50+, Căciulă, Mănuși


Echipament obligatoriu Maraton
⦁ Numar concurs la vedere (asigurat de organizatori).
⦁ Incaltaminte adecvata tip trailrunning (incaltamintea de asfalt nu este acceptata)
⦁ Jacheta/foita impermeabilia minim 5000 mm coloana de apa
⦁ Pantaloni lungi sau combinație pantaloni + jambiere care să acopere genunchii
⦁ În caz de vreme nefavorabilă se adaugă câte un strat (se va anunta din timp pe canalale de comunicare, social media sau email)
⦁ Folie de supraviețuire
⦁ Telefon mobil functional
⦁ Recipient apa minim 150 ml (nu vor fi pahare unica folosinta in punctele alimentare)

Echipament recomandat Maraton: Bete treking, fluier, crema protectie fata 50+, Căciulă, Mănuși

 Echipament obligatoriu Semimaraton + Cros
⦁ Numar concurs la vedere (asigurat de organizatori).
⦁ Incaltaminte adecvata tip trailrunning (incaltamintea de asfalt nu este acceptata)
⦁ Recipient apa minim 150 ml (nu vor fi pahare unica folosinta in punctele alimentare)

Echipament recomandat Semimaraton + Cros: Folie supravietuire, Telefon mobil functional, Bete treking, fluier, Crema protectie fata 50+, Căciulă, Mănuși

In functie de prognoza meteo, echipamentul obligatoriu se poate modifica (prin renuntare sau adaugare) iar acest lucru va fi anuntat la ședinta tehnica de catre organizator

5. NUMAR DE CONCURS

5.1. Numarul de concurs și pachetul de participare vor fi primite in momentul validarii inscrierii (locatia Baza Sportiva “Stejarul” Cocorastii Mislii), dupa ce participantul a completat și semnat toate declaratiile și a platit contravaloarea taxei de inscriere.

5.2. Numarul de concurs trebuie purtat vizibil pe toata durata cursei.

5.3. Numarul nu trebuie sa fie taiat sau modificat sub nici o forma. Nerespectarea acestui lucru atrage descalificarea.

5.4. Numarul de concurs tine loc și de acreditare, acesta transmite fiecarui posesor anumite drepturi dupa cursa (inclusiv ridicarea de alimente).

6. VALIDARE / SEDINTA TEHNICA

6.1. Validarea inscrierilor va avea loc in 2 Mai 2024 .
6.2. Ședinta tehnica va avea loc in 10 Mai 2024 seara dinaintea cursei cu incepere de la ora 18.30 precum si inainte de startul fiecarei probe, unde se vor transmite noutati și modificari aparute (daca este cazul)
6.3. Secretariatul concursului se va afla la in zona Start/Sosire, anume Baza Sportiva “Stejarul” Cocorastii Mislii.

7. CRONOMETRAJ

7.1 Cronometrajul se va face la secunda, iar in functie de situatia pandemica din ziua concursului, startul se va da diferentiat sau in grup.

8. PROGRAM

⏱5.00 -.5.45 Ridicare Kituri pentru cursa de Ultramaraton

🏋️‍♀️5.45 – Sedinta Tehnica si Incalzire pentru cursa de Ultramaraton
🏃6.00 – Start Ultramaraton
 
⏱7.00 -8.45 Ridicare Kituri pentru cursa de Maraton
🏋️‍♀️8.45 – Sedinta Tehnica si Incalzire pentru cursa de maraton
🏃9.00 – Start Maraton
 
⏱7.00- 09.30 Ridicare Kituri pentru cursele de Semimaraton, Cros
🏋09.45 Sedinta Tehnica si Incalzire pentru cursele de Semimaraton, Cros
🏃10.00 – Start Semimaraton si Cros
 
⏱10.00 – 11.30 Ridicare Kituri pentru Cursa Familiei
🏋11.45 – Sedinta Tehnica Cursa Familiei
🏃12.00 – Start Cursa Familiei
 
🏆🎉Premiere:
 
14.00 – Premiere Cros

14.30 – Premiere Cursa Familiei
15.00 – Premiere Semimaraton
16.00 – Premiere Maraton
16.30 – Premiere Ultramaraton

9. PUNCTE DE CONTROL/ REVITALIZARE/ HIDRATARE

9.1. Pe traseu sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participantii care nu trec printr-un punct de control, indiferent de motiv, vor fi descalificati. Numarul de concurs al fiecarui competitor poate fi notat in ordinea sosirii la fiecare punct de control.

9.2. Traseele de concurs descrise la sectiunea Trasee vor avea puncte de hidratare/alimentare, puncte de revitalizare şi puncte de control ce vor fi comunicate ulterior pe canalele de comunicare aferente: site, pagina Facebook, etc.

10. TIMPI LIMITA

10.1. Toate probele vor avea timp limita dupa cum urmeaza:

10.1. Toate probele vor avea timp limita dupa cum urmeaza:
Cros – 3 ore
Semimaraton – 5 ore
Maraton – 8 ore
Ultramaraton – 15 ore
Cursa Familiei – fara timp limita

La proba de Maraton vor exista suplimentar timpi limita intermediari, dupa cum urmeaza:

 T1– 3 ore la Troita Bordeni (aproximativ 10 km de la start)
 T2– 5 ore la intrarea in Bustenari (aproximativ 18 km)
 T3 – 7 ore la urcare pe culmea Francului marcaj triunghi albastru (aproximativ 35 km )

La proba de Ultramaraton vor exista suplimentar timpi limita intermediari, dupa cum urmeaza:

 T1– 3 ore la Troita Bordeni (aproximativ 9 km de la start)
 T2 – 5 ore la intrarea in Bustenari (aproximativ 18 km)
 T3 – 8 ore la Cosmina de Sus (aproximativ 40 km de la start) 
T4 – 10 ore la Foisor Bustenari (aproximativ 50 km de la start)

 

10.2. Orice modificare a timpilor limita, timpilor limita itermediari sau locului de monitorizare a acestora va fi anuntata ulterior pe site, pagina de Facebook sau inainte de plecarea in cursa.

10.3. Participantii trebuie sa treaca prin aceste puncte pana la orele fixate, altfel, pentru propria lor siguranta, vor fi opriti și indrumati sa se retraga spre zone sigure.

10.4. Participantii care nu se incadreaza in timpii limita sunt obligati sa predea numarul de concurs arbitrilor / personalului din punctul de control la care a fost stabilit timpul limita.

11. SOSIREA

Linia de sosire este comuna cu cea de start, fiind amplasata la Baza Sportiva “Stejarul” Cocorastii Mislii

12. OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

12.1. Organizatorul iși rezerva dreptul de a opri un participant daca s-a accidentat dupa start iar starea nu-i mai permite sa continue cursa sau in cazuri exceptionale.

12.2. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, este obligat sa anunte organizatorul la unul din urmatoarele locuri: start, punctele de control, sosire sau sunand la numarul de urgenta care va fi anuntat la ședinta tehnica și notat pe numarul de concurs.

12.3. Neanuntarea retragerii din cursa duce la o operatiune de cautare și salvare pe cheltuiala participantului implicat.

12.4. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj.

12.5. Orice participant care se retrage din cursa va fi ajutat sa aleaga cea mai buna varianta de retragere, dar este responsabil pentru: transportul propriu, ruta pe care o va folosi și actiunile ulterioare momentului și locului retragerii. Exceptie fac cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

 

13. CONSERVAREA NATURII

13.1 Subcarpati Trail Run se desfașoara in aria uneia dintre cele mai frumoase paduri de stejari si goruni seculari din Subcarpatii Prahoveni si ai Romaniei. Simbolul competitiei este Gorunul atestat 1490.

13.2 Lasarea sau aruncarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee și/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator va atrage dupa sine DESCALIFICAREA.

 

 

14.SUPORTERI / AJUTOR

14.1. Editia din 2024 a Subcarpati Trail Run se va desfasura cu prezenta spectatorilor.

14.2 Fiecare concurent va alerga individual fara ajutor pe traseu din parte altor perosane (carat echipament, purtat numarul de concurs, etc.).
Concurentii pot primii ajutor sau indicatii din partea altor persoane, doar in punctele de alimentare.

 

15. ALTE REGULI

15.1. Traseul de concurs nu este inchis altor participanti la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turiști, animale și altii). Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident provocat și/sau in care au fost implicati participanti la Subcarpati Trail Run, survenit in timpul desfașurarii acestuia din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduita in trafic impuse de lege, va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.

15.2. Fiecare competitor are obligatia sa urmeze traseul oficial, sa respecte indicatiile arbitrilor, sa nu foloseasca scurtaturi sau alte avantaje similare.

15.3. Orice competitor trebuie sa dea dovada de fair-play și sa permita unui concurent mai rapid sa treaca in fata sa fara a-l obstructiona, sa acorde asistenta unui competitor aflat in dificultate și care ii solicita aceasta.

15.4. Traseele sunt neamenajate și neprotejate de aceea exista un risc de ranire și/sau deces din pericolele obișnuite pentru competitiile outdoor. Acestea includ și nu se rezuma doar la: coliziuni cu autovehicule, cu alte vehicule, pietre, copaci, oameni, alte obiecte, caderi, alunecari, rani provocate de caldura, insolatie, deshidratare, arsuri, caderi de pietre, pamant, grindina, viituri, furtuni, fulgere, animale, incendii, efort fizic.

15.5. Organizatorii nu işi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu aparut ca urmare a participarii la Subcarpati Trail Run şi işi rezerva dreptul de a modifica sau ajusta traseul de concurs in functie de conditiile meteo, starea terenului sau chiar de a opri cursa in cazuri exceptionale. Orice modificare a traseului va fi semnalizata corespunzator (ca de altfel intregul traseu) şi comunicata concurentilor cel mai tarziu la ședinta tehnica din preziua concursului.

16. PENALIZARI

16.1. Penalizare 15 minute: lipsa unui articol din echipamentul obligatoriu (penalizarea se aplica pentru fiecare obiect).

16.2. Penalizare 30 minute: primirea de asistenta din exterior in afara zonelor amenajate.

16.3. Descalificare:

– nerespectarea regulilor competitiei.

– dopingul.

– scurtarea traseului.

– modificarea numarului de concurs.

– lasarea/aruncarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee și/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator.

– lipsa de fair-play fata de participanti, oficiali, etc.

17. CONTESTATII

17.1. Orice participant poate face contestatie impotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau impotriva deciziei oficialilor.

17.2. Contestatia scrisa impreuna cu o taxa de 100 lei se va depune la secretariatul concursului in maxim 15 minute de la afișarea rezultatelor provizorii. Rezolvarea contestatiilor se va face in urmatoarele 60 de minute.

17.3. Taxa va fi inapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.

17.4. Oficialii/Comitetul Director vor analiza orice fel de proba (video, inregistrari de pe aplicatii, foto, etc.) in termen de 72 ore dupa terminarea competitiei și va lua masuri pana la descalificarea concurentului sau concurentilor care nu au respectat Regulamentul Competitiei.

18. PREMIEREA:

Se va face in functie de sosirea concurentilor, ora va fi anuntata la program.

18.1. Toti concurentii care finalizeaza proba de concurs, cu respectarea timpilor limita mentionati in Regulament , vor intra in posesia medaliei Subcarpati Trail Run și a diplomei de participare online.

18.2. Premii Subcarpati Trail Run
Se vor acorda premii in bani pentru castigatorii OPEN Feminin/Masculin
Se vor acorda premii in produse și/sau obiecte pentru locurile 1, 2, 3 categorii varsta Feminin/Masculin, in functie de darnicia sponsorilor.

Cei care sunt premiati la OPEN nu vor fi premiati si la categoria de varsta corespunzatoare.

Castigatorii Cursei Familiei vor fi premiati doar la Open, iar premiile vor consta in produse de la sponsori.

Prin inscriere, plata și participare fiecare concurent confirma ca a citit inteles și acceptat conditiile prezentului regulament iși asuma riscurile care decurg din participarea la SUBCARPATI TRAIL RUN și sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: schimbarea vremii, trafic, conditii meteo, zona in care se afla, echipament,etc.
Concurentii care fac parte din profesiile juridice Magistrați (procurori, judecători) clasati in primele 3 locuri la o categorie de premiere vor fi premiati doar cu diploma si cupa, indiferent daca acea categorie are prevazute şi premii. Acestia vor trebui sa anunte la premiere acest lucru, inainte de inmanarea premiilor.