Subcarpati Trail Run este o competitie sportiva de alergare de tip Trail Running in aer liber organizata de Asociatia Club Sportiv EchipMont. Competitia va avea loc fara spectatori respectand toate masurile de siguranta și protectie generate de pandemia Coronavirus.

Competitia are 3 probe de concurs: Proba de Maraton, cu o lungime totala a traseului de aproximativ 43.5 km, Proba de Semimaraton cu o lungime a traseului de aproximativ 24 km, Proba de Cros cu o lungime a traseului de aproximativ 11.7 km.

Startul şi Sosirea vor fi in localitatea Cocorastii Mislii in data de 14 Mai 2022, startul dandu-se diferentiat si la intrevale orare diferite pentru probele mentionate, pentru a evita aglomerarea din zona de Start.

Toate traseele se desfasoara pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci ciobanești, poteci nemarcate şi vor fi semnalizate corespunzator de catre organizatori, voluntari, arbitri (banda plastic, sageti, spray colorat, etc.), vom avea de parcurs portiuni scurte neamenajate, pante cu inclinare mare și zone accidentate.

Segmente din traseu trec prin pajiști, zone impadurite, vai, Toate acestea necesita din partea participantului, experienta și cunostiinte speciale, cum ar fi:

 

 • orice participant sa aiba cel putin o experienta generala despre munte, chiar daca zona nu prezinta altitudine mare, traseul prezinta dificultati in abordare și pot aparea conditii meteo deosebite: ploaie, vant puternic, in aceste conditii traseul devine destul de tehnic;
 • sa aiba abilitatea sa parcurga in siguranta un traseu in alergare prin zone impadurite si drumuri forestiere;
 • sa fie indeajuns de experimentat in alergare trailrunning;
 • sa aiba un bun simt al directiei in teren chiar și in conditii de vreme rea și vizibilitate redusa;
 • orice participant sa dea dovada de fair play și colegialitate și sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere;
 • orice participant trebuie sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol (zona nu este acoperita in totalitate de salvatori, serviciul de ambulanta va stationa in zona start/sosire);
 • trebuie sa știe și sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricat de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiei, mediul și conditiile in care se desfașoara aceasta;
 • sa știe și sa tina cont de faptul ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea și de viata lui sau a altor participanti și sa actioneze in consecinta atunci cand simte sau observa un pericol.

Subcarpati Trail Run este o competitie de alergare Trail-running in aer liber, contracronometru, individuala. Evenimentul va avea loc fara spectatori respectand toate masurile de siguranta și protectie generate de pandemia Coronavirus.

IMPORTANT – MASURI DE DISTANTARE SOCIALA, IN CONTEXTUL PANDEMIEI CORONAVIRUS

Prin semnarea Declaratiei pe proprie raspundere, participantii se obliga sa respecte toate masurile de mai jos. Nerespectarea masurilor sau utilizarea unui limbaj inadecvat, ironic, etc. fata de voluntari pot atrage descalificarea, conform deciziei organizatorilor.

In prima etapa, se va atrage atentia participantilor de catre organizatori/voluntarii legitmati ca atare.

CONDITII GENERALE:

Inainte de evenimentul sportiv, fiecare persoana trebuie sa procedeze la autoevaluare.

Simptomele includ:

 • cele mai comune semne: febra, dificultate in respiratie (creşterea frecventei respiratorii), tuse, durere in gat, stare de oboseala, dureri musculare etc.;
 • rare: dureri de cap, greata, diaree.

In cazul in care participantii au astfel de simptome, este interzisa participarea la eveniment. Persoanele care prezinta unul sau mai multe dintre aceste simptome sau le-au prezentat in ultimele doua saptamani trebuie sa urmeze procedurile descrise de autoritatile sanitare şi sa nu participle la eveniment. 

Deplasarea catre şi de la locul de desfaşurare a antrenamentului trebuie sa se faca respectand toate masurile de protectie dispuse de autoritati.

Masuri generale de preventie pentru a limita raspandirea CORONAVIRUS:
 • spalarea frecventa a mainilor cu apa şi sapun timp de 20 de secunde sau folosirea unui dezinfectant pentru maini avizat/autorizat;
 • acoperirea gurii şi nasului in caz de tuse sau stranut cu plica cotului sau cu o batista de hartie şi aruncarea imediata a batistei urmata de igienizarea mainilor;
 • evitarea atingerii fetei, ochilor, gurii, nasului cu mainile neigienizate;
 • folosirea pentru dezinfectie doar a produselor biocide avizate/autorizate;
 • curatarea şi dezinfectarea riguroasa a tuturor materialelor şi echipamentelor sportive dupa fiecare utilizare;

Participantii trebuie sa treaca prin perioada de antrenament necesara pentru acomodarea lor la regimul de efort şi pentru prevenirea accidentarilor grave in timpul competitiei.

In zona de Start/Sosire se va pastra masca de protectie. In cazul consumarii de alimente/bauturi, participantul se va distanta de ceilalti participanti, la o distanta de minim 2 m, intr-o zona cat mai izolata.

Conditii de antrenament/incalzire

Pe tot parcursul antrenamentului trebuie sa fie pastrata o distanta de siguranta fata de celelalte persoane care ar putea sa fie prezente. Participantii la activitatea sportiva trebuie sa se asigure ca respecta distanta de siguranta de cel putin 2 m fata de celelalte persoane.

Distanta sus mentionata va fi pastrata și in timpul sedintei tehnice, a premierii sau a oricarei alte activitati din zona start, finish, pana la momentul startului și imediat dupa finish.

Este interzisa eliminarea salivei in spatiul de antrenament, dat fiind ca particulele de saliva sunt mediul cel mai propice pentru raspandirea Coronavirus

Trebuie sa participe la organizarea şi desfaşurarea competitiilor doar persoanele a caror prezenta este absolut necesara, pentru a limita pe cat posibil numarul celor care sunt expuşi unui potential risc de infectare.

In acest sens, participantii sunt rugati insistent sa nu aduca sustinatori la locul evenimentului.

Intreg personalul implicat in organizarea competitiei va purta masca și manuși, inclusiv in punctele de alimentare/hidratare.

Vor fi asigurate dispensoare de igienizare a mainilor cu produse biocide avizate/autorizate la intrarea in spatiul destinat evenimentului pentru toti participantii, in punctele de alimentare/hidtratare, in zona de start/finish, in zona de ridicare kit-uri.

Vor fi afisate in toate spatiile folosite de competitori anunturi scrise/postere informative plasate la loc vizibil privind regulile de igiena a mainilor şi igiena respiratorie, practicarea responsabilitatii sociale prin distantarea sociala şi monitorizarea propriei stari de sanatate;

La locul organizarii evenimentului sportiv, personalul medical efectueaza termometrizarea digitala a persoanelor implicate in desfaşurarea competitiei (sportivi, antrenori, voluntari etc.). In cazul inregistrarii unei temperaturi peste 37,3°C, aceasta se raporteaza catre medicul coordonator al competitiei respective in vederea izolarii cazului suspect, cu anuntarea imediata a Directiei de Sanatate publica şi a celorlalte autoritati competente;

Vor exista amplasate in grupul sanitar a dispenserelor cu sapun, a dispenserelor cu dezinfectant, precum şi a prosoapelor igienice de unica folosinta (din hartie);

– pentru uscarea mainilor se vor folosi servetele de hartie;

– dezinfectia periodica a grupurilor sanitare cu produse biocide avizate/autorizate.

Toti participantii (sportivi, antrenori, arbitri, organizatori, voluntari, reprezentanti ai presei etc.) trebuie sa fie supuşi unui triaj epidemiologic şi trecuti pe o lista nominala, pentru a facilita o eventuala ancheta epidemiologica;

Fiecare participant va primi in kitul de concurs masca de protectia și batiste de unica folosinta.

Toti participantii (sportivi, voluntari, oficiali etc.) trebuie sa işi monitorizeze starea de sanatate şi sa respecte cu strictete masurile de baza pentru protejarea impotriva CORONAVIRUS, cum ar fi igiena mainilor, distantarea sociala, evitarea atingerii ochilor, nasului şi a gurii, respectarea igienei respiratorii şi respectarea recomandarilor de a ramane acasa şi de a solicita asistenta medicala, daca exista simptome specifice bolii.

Sosirea participantilor in locatia unde va avea loc competitia sportiva trebuie sa se faca astfel:

 • este recomandat ca transportul sa se efectueze cu mașina persoanala. In alte situatii este obligatorie purtarea echipamentelor de protectia pe perioada transportului.

Participantii vor respecta cu strictete programul comunicat de organizatori (este recomandat ca participantii sa ajunga la locul de desfaşurare a competitiei la ora destinata), pentru a evita aglomerarea de persoane in anumite puncte.

In zonele in care exista flux de intrare/iesire, participantii vor respecta aceste indicatii.

La start se va respecta alocarea realizata de orgnizatorii, pe numere și intervale de timp, pentru a se asigura startul diferentiat 

In cazul in care participantii la competitie sunt obligati sa calatoreasca in afara localitatii unde locuiesc, cazarea lor se va face respectand prevederile anexei nr. 3 “Recomandari privind functionarea structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare” la Ordinul ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al ministrului sanatatii nr. 1.731/832/2020 privind masurile pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfaşurarii activitatilor in conditii de siguranta sanitara in domeniul economiei, pe durata starii de alerta.

In timpul derularii şi dupa derularea evenimentului

 • Participantii trebuie sa pastreze distanta sociala de minimum 2 m intre persoane sau cel putin 7 mp pentru o persoana de fiecare data cand nu sunt folosite echipamente de protectie care limiteaza posibilitatea raspandirii SARS-Cov-2. Datorita traficului din zona de start/ finish, pana la start și imediat dupa finish este obligatorie purtarea mastii, cu exceptia momentelor in care se consuma bauturi/alimente. In astfel de momente se va incerca distantarea semnificativa ( minim 2, 5 m) de ceilalti participanti, avand in vedere ca spatiul de desfașurare permite o astfel de distantare.

Participantii trebuie sa respecte regulile de igiena (de exemplu, folosirea unei batiste de unica folosinta, in caz de tuse sau stranut, evitarea schimbului de echipament sportiv, sapun, sticle cu apa şi alte articole personale intre competitori, evitarea contactului fizic – strangeri de mana, imbratişari la sfarşitul evenimentului).

Se va evita contactul fizic cu ceilalti participant, strangeri de mana, imbratişari la incpeutul /sfarşitul evenimentului sau pe traseu.

 Depasirea pe traseu se va realiza rapid și cu respectarea maximului de distanta posibila; in toate celelalte situatii, se va mentine o distanta de minim 2 metri intre participanti.

 Toti reprezentantii presei care asista la competitie trebuie sa declare ca sunt de acord sa respecte normele de igiena, sa se supuna examenelor medicale şi sa respecte distanta sociala de cel putin 2 m.

Alimentele oferite in punctele de alimentare/hidratare vor fi ambalate individual. Se recomanda dezinfectarea pe maini in punctele de alimentare, inainte de consumarea acestora.

Participantii se obliga sa dezinfecteze hainele (echipamentul purtat in cadrul evenimentului) de indata ce ajung acasa. Se recomanda ca participantii sa detina un schimb de haine, astfel incat hainele purtate in cadrul evenimentului sportiv sa fie date jos cat mai repede. Hainele purtate vor fi depozitate intr-o punga inchisa, iar dupa ce vor fi date jos se va asigura dezinfectarea mainilor.

 In punctele de alimentare/hidratare mancarea se va da ambalata in pungi de unica folosinta, iar apa in sticla. Pe parcursul traseului, in puncte și la cateva sute de metri de puncte vor exista pungi de gunoi in care aceste recipiente pot fi aruncate. Este interzisa aruncarea acestora pe traseul de concurs, putand atrage descalificarea.

Proceduri in eventualitatea depistarii unui caz suspect de CORONAVIRUS

Se va amenaja un spatiu de izolare pentru cel putin o persoana cu simptomatologie CORONAVIRUS, care sa fie bine ventilata, sa nu comunice cu alte incinte sau spatii definite; utilitatea este aceea de a izola de persoanele prezente la competitie orice persoana care prezinta simptome pana la un consult de specialitate/testare/evacuare. Se anunta imediat eventualul caz suspect catre personalul medical aflat la locul competitiei şi se informeaza obligatoriu directia de sanatate publica locala si serviciul de urgente 112. Aceasta incapere este folosita doar pentru o astfel de situatie.

Proceduri in eventualitatea aparitiei unui focar de infectie pe perioada competitiei

Organizatorii competitiei vor intrerupe competitia in cazul in care se descopera cel putin un caz de infectie, pana la finalizarea anchetei epidemiologice.

 In contextul pandemiei Coronavirus, se vor lua urmatoarele masuri de siguranta:

 • numarul participantilor va fi limitat 100 Maraton, 200 Semimaraton, respectiv 200 Cross
 • participantii vor trebui sa declare, suplimentar declaratiei uzuale privind starea de sanatate, pe propria raspundere, daca au intampinat/intampina simptome specifice infectiei Covid 19 sau daca au avut interactiuni cu persoane purtatoare ale virusului, din cunostintele lor. Persoanele care se incadreaza in aceste categorii sunt rugate sa nu partipe la concurs, din respect si colegialitate fata de ceilalti alergatori;
 • TOTI participantii, voluntarii, organizatorii și orice alte persoane prezente la startul evenimentului sau pe traseul sau sunt obligati sa detina asupra lor masca de protectie și lichid de dezinfectare maini, pentru a le utiliza la nevoie;
 • organizatorii vor pune la dispozitie, suplimentar mentiunilor de mai sus, maști de protectie și lichid de dezinfectare;
 • START-ul se va da diferentiat, pe loturi. Repartizarea pe loturi va fi comunicata ulterior. Participantii sunt obligati sa respecte aceasta repartizare;
 • In toate zonele comune, inainte și dupa start, participatii sunt obligati sa respecte distantarea sociala necesara și sa poarte masca;
 • Distantarea de minim 2 m se aplica si in zonele de alimentare, hidratare;
 • Se va respecta cu strictete programul comunicat de organizatori;
 • Se va incerca evitarea formarii grupurilor, in zona de start/finish;

Alte masuri vor putea fi comunicate in functie de indicatiile autoritatilor competente și in functie de evolutia normelor incidente, pe pagina de Facebook și pe pagina de internet ale competitiei; prin inscriere, alergatorii isi da consimtamantul fata de acestea;

Organizatorii garantaza participantilor ca nu vor lua alte masuri decat cele impuse de necesitatea asigurarii sigurantei si sanatatii in contextul pandemiei Coronavirus si de normele legale in vigoare;

Masurile vor fi proportionale scopului urmarit si nu vor impiedica buna desfasurare a competitiei;

Nerespectarea masurilor de mai sus poate atrage descalificarea alergatorului, dupa atentionarea sa prealabila.

1. TRASEU
Descriere Traseu Maraton - 43.5 km cu 2000 m D+

Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Supcarpati Trail Run, intr-o usoara urcare pe plaiul Goruna, avand in fata padurea Goruna si stejarii falnici, simbol al competitei noastre.
Dupa aproximativ 1.5 km facem stanga prin padure, intr-o usoara coborare, pana ajungem in DC133, unde o luam la drepta pentru inca 500m.

La km 2 facem dreapta, parasind DC133, si urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru. Aici incepe prima urcare a traseului de Maraton ce se intinde pe o distanta de 2,3 km, unde strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel. Toata aceasta portiune este comuna cu traseul de Semimaraton, respectiv Cros.

Dupa ce ajungem in pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand accelasi marcaj punct albastru, unde la aproximativ 5.5km vom ajungem din nou in drumul principal DC133, unde facem stanga. In acest punct se despart traseele de cross si maraton, respectiv semimaraton.

Traseul nostru continua pe DC133 aproximativa 500m, facem dreapta unde trecem raul Doftanet, unde intram, pe culmea Goagei, marcata cu triunghi albastru. Traseul nostru continua prin padure, pe drumul forestier, dupa care face dreapta pe marcaj triunghi albastru si urca pe o distanta de 2.2 km unde strangem 225 m diferenta de nivel. La inceput urcusul este sustinut, dupa care panta se mai domoleste.

Parasim marcajul trunghi albastru si facem dreapta in continuarea culmei Goagei, pe o curba de nivel cu suisuri si coborasuri. La jumatatea culmei Goaga traseul face stanga in coborare catre localitate Bordeni, trecand pe langa o troita cu un loc de belvedere, unde vom gasi si un punct de alimentare. De aici mai parcurgem circa 500m, unde traseul nostru vireaza strans la dreapta catre a doua culme pe care urcam inapoi in culmea Goaga, la inceput pe o pasune, apoi printr-o padure de fag. Ajungand in clumea Goaga, facem stanga si traseul ne va scoate in drumul petrolier unde gasim urmatorul punct de alimentare.

De aici facem stanga pe drumul forestier unde, dupa aproximativa 700 m, cotim la stanga in coborare pe drumul petrolier Iconita, si tinem drumul petrolier pana in culmea Mislea, unde cotim la dreapta, urmand drumul pe o distanta de 2 km pana la Bustenari.

De aici cotim strans la stanga pana la Tontesti de unde urcam iar catre Bustenari. Aici urmam asflatul pe o distanta de 150m si cotim drepta pe drumul foresterie ce ne scoate la Bosilcesti. Urmam culmea si dupa aproximativ 7km ajungem din nou la asfalt unde vom avea un punct de alimentare si redirectionare al aproximativ 30km de la start.

Dupa revitalizare continuam prin frumoasa padure de stejari uynde vom tine drumul forestier si petrolier, iar dupa 5.5 km de la ultimul punct de revitalizare o sa cotim la dreapta in coborare pe la sonde, ajungand iar in drumul principal DC133, pe care o sa-l urmam in directia stanga pentru inca 1km, unde trecem raul Doftanet si ajungem la ultimul punct de revitalizare al traseului.

Dupa ce ne-am revitalizat traseul nostru continua in stanga pe culmea Francului, fiind comun cu cel de cross si semimaraton, marcat cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,5 km unde strangem aproximativ 180m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara, fiind asistati de marcajul triunghi albastru, in acelasi timp urcand si pe Culmea Caramidarilor pentru o frumoasa panorama.

La aproximativ 40 km de la start, traseul incepe coborarea catre finish, initial prin padure, dupa care iese pe drum forester, flancat de un stufaris tanar de salcam si ajungem in poiana Goruna.
De aici mai avem putin pana la final, traseul nostru urmand drumul de de izlaz, de unde vom vedea, pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia de finisher a Subcarpati Trail Run.

1.2 Descriere Traseu Semimaraton – 24 km cu 1100 m D+

Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Supcarpati Trail Run, intr-o usoara urcare pe plaiul Goruna, avand in fata padurea Goruna si stejarii falnici, simbol al competitei noastre.

Dupa aproximativ 1.5 km facem stanga prin padure, intr-o usoara coborare, pana ajungem in DC133, unde o luam la drepta pentru inca 500m.

La km 2 facem dreapta, parasind DC133, si urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru. Aici incepe prima urcare a traseului de Maraton ce se intinde pe o distanta de 2,3 km, unde strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel. Toata aceasta portiune este comuna cu traseul de Maraton, respectiv Cros.

Dupa ce ajungem in pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand accelasi marcaj punct albastru, unde la aproximativ 5.5km vom ajungem din nou in drumul principal DC133, unde facem stanga. In acest punct se despart traseele de cross si maraton, respectiv semimaraton.

Traseul nostru continua pe DC133 aproximativa 500m, facem dreapta unde trecem raul Doftanet, unde intram, pe culmea Goagei, marcata cu triunghi albastru. Traseul nostru continua prin padure, pe drumul forestier, dupa care face dreapta pe marcaj triunghi albastru si urca pe o distanta de 2.2 km unde strangem 225 m diferenta de nivel. La inceput urcusul este sustinut, dupa care panta se mai domoleste.

Parasim marcajul trunghi albastru si facem dreapta in continuarea culmei Goagei, pe o curba de nivel cu suisuri si coborasuri. La jumatatea culmei Goaga traseul face stanga in coborare catre localitate Bordeni, trecand pe langa o troita cu un loc de belvedere, unde vom gasi si un punct de alimentare. De aici mai parcurgem circa 500m, unde traseul nostru vireaza strans la dreapta catre a doua culme pe care urcam inapoi in culmea Goaga, la inceput pe o pasune, apoi printr-o padure de fag. Ajungand in clumea Goaga, facem stanga si traseul ne va scoate in drumul petrolier unde gasim urmatorul punct de alimentare si jumatatea traseului de semimaraton.

De aici facem dreapta in cobrare pe drumul petrolier, pe o distanta de aproximativ 3 km, si vom ajunge la intersectia cu DC133 unde facem dreapta, trecand raul Doftanet si vom intalni un nou punct de alimentare, aflat la km 17.

Dupa ce ne-am revitalizat traseul nostru continua in stanga pe culmea Francului, fiind comun cu cel de cross si marcat cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,5 km unde strangem aproxmativ 180m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara si fiind asistati de marcajul triunghi albastru, in acelasi timp urcand si pe Culmea Caramidarilor pentru o frumoasa panorama.

La aproximativ 19 km de la start, traseul incepe coborarea catre finish, initial prin padure, dupa care iese pe drum forester, flancat de un stufaris tanar de salcam si ajungem in poiana Goruna.

De aici mai avem putin pana la final, traseul nostru urmand drumul de de izlaz, de unde vom vedea, pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia de finisher a Subcarpati Trail Run.

1.3 Descriere Traseu Cros – 11.8 km cu 500m D+

Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Supcarpati Trail Run, intr-o usoara urcare pe plaiul Goruna, avand in fata padurea Goruna si stejarii falnici, simbol al competitei noastre.

Dupa aproximativ 1.5 km facem stanga prin padure, intr-o usoara coborare, pana ajungem in DC133, unde o luam la drepta pentru inca 500m.

La km 2 facem dreapta, parasind DC133, si urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru. Aici incepe prima urcare a traseului de Maraton ce se intinde pe o distanta de 2,3 km, unde strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel. Toata aceasta portiune este comuna cu traseul de Maraton, respectiv Cros.

Dupa ce ajungem in pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand accelasi marcaj punct albastru, unde la aproximativ 5.5km vom ajungem din nou in drumul principal DC133, unde facem dreapta. In acest punct se despart traseele de cross si maraton, respectiv semimaraton.

Traseul nostru continua pe DC133 unde vom avea pe partea dreapta un frumos lac natural, numit “Lacul cu Broaste Testoase” si vom ajunge in locul numit “Fantana Ciucur”, unde gasim un punct de alimentare si revitalizare.

Traseul nostru continua in dreapta, pe culmea Francului, marcata cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,3 km unde strangem aproxmativ 200m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara si fiind asistati de marcajul triunghi albastru, in acelasi timp urcand si pe Culmea Caramidarilor pentru o frumoasa panorama.

La aproximativ 9 km de la start, traseul incepe coborarea catre finish, initial prin padure, dupa care iese pe drum forester, flancat de un stufaris tanar de salcam si ajungem in poiana Goruna.

De aici mai avem putin pana la final, traseul nostru urmand drumul de de izlaz, de unde vom vedea, in vale pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia de finisher a Subcarpati Trail Run.

Atentie! Traseele publicate pot suferi modificari din diferite motive care includ: conditii meteo, siguranta, restrictii de circulatie, etc. Modificarile se vor anunta din timp pe canalele de comunicare aferente: site, pagina Facebook, etc.

2. CATEGORII si PREMII

2.1. Probele de concurs mentionate se adreseaza celor care au implinit varsta de 18 ani pana la data de 8 Mai 2022 și sunt apti medical pentru acest tip de efort.

2.2. Fiecare participant, indiferent de modul de inscriere, trebuie sa semneze la preluarea numarului de concurs, pe langa tabelul de participare, preluarea pachetului de concurs o declaratie de responsabilitate, protectia datelor personale și Declaratia pe proprie raspundere Covid, prin care declara ca a fost informat asupra regulamentului, a luat la cunoştinta, intelege şi işi asuma riscurile medicale, juridice şi de alta natura ale participarii la Subcarpati Trail Run in calitatea ei de competitie sportiva.

Toate Declaratiile se vor completa la ridicarea pachetului de participare și a numarului de concurs. Neprezentarea unui act de identitate al participantului la validarea inscrierii la fata locului nu va permite participarea la concurs.

Organizatorul işi rezerva dreptul de a refuza luarea startului sau continuarea cursei pentru persoanele pe care nu le considera apte, persoane in stare de ebrietate sau aflate sub influenta drogurilor sau a altor substante psihoactive, stare de sanatate alterata vizibil și semnificativ, epuizare fizica sau psihica, echipament total inadecvat.

2.3. La Subcarpati Trail Run sunt patru categorii de varsta, indiferent de proba de concurs, acestea fiind:

 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 – 49 ani
 • 50+
 • Open feminin/masculin, primele 3 locuri.

2.4 Concurentii care vor fi premiati la open, pot  fi premiati și la categoriile de varsta.

2.5 Va fi luata in considerare varsta implinita la data concursului.

2.6 IMPORTANT: Pentru Maraton, Semimaraton și Cros vor fi premiate doar categoriile pentru care exista minim 3 concurenti. Daca la o categorie se inscriu mai putin de 3 concurenti, aceasta va fi comasata categoriei inferioare.

3. INSCRIEREA IN CONCURS

3.1. Pentru inscrierea online se va utiliza formularul afișat pe site.
Validarea inscrierilor va avea loc in 2 Iunie 2021 (cu  trei zile inaintea competitiei).

3.2. Taxa de participare: Cota parte din taxa de participare va fi donata unor asociatii sau persoane fizice in scopuri caritabile,

Caștigatorii OPEN ai editiei 2021 a Subcarpati Trail Run sunt inscrisi fara taxa la editia din 2022, iar cei de la categoria de varsta beneficiaza de o reducere a taxei de inscriere de 30%.

Taxele de inscriere pentru probele Subcarpati Trail Run sunt urmatoarele:

 • Maraton
  • 140 lei (etapa 1 – 16-28 Februarie 2022);
  • 170 lei (etapa 2 – 1-31 Martie 2022);
  • 200 lei (etapa 3 – 1-30 Aprilie 2022);
  • 240 lei (etapa 4 – 1-8 Mai 2022)
 • Semimaraton
  • 130 lei (etapa 1 – 16-28 Februarie 2022);
  • 160 lei (etapa 2 – 1-31 Martie 2022);
  • 190 lei (etapa 3 – 1-30 Aprilie 2022);
  • 220 lei (etapa 4 – 1-8 Mai 2022)
 • Cros
  • 120 lei (etapa 1 – 16-28 Februarie 2022);
  • 150 lei (etapa 2 – 1-31 Martie 2022);
  • 180 lei (etapa 3 – 1-30 Aprilie 2022);
  • 200 lei (etapa 4 – 1-8 Mai 2022)

Etapele de inscriere se vor anunta ulterior si vor fi disponibile pe platforma de inscriere. Aceste etape sunt influentate in mod direct de data cand se va da startul inscrierilor.

3.3 Modalitati de plata a taxei de inscriere:

 • Plata se va efectua in contul urmator: Asociatia Club Sportiv EchipMont, CIF: 44267442, cont IBAN: RO95 BTRL RONC RT05 8731 1801, deschis la Banca Transilvania – Mentiune plata: Nume/Prenume, taxa concurs: maraton, semimaraton sau cros;
 • Plata cu cardul la sectiunea inscriere sau Modalitati de Plata.
 • Plata se va face la valoarea taxei de concurs valabila in ziua transferului bancar.

3.4 NU se vor face inscrieri la fata locului, in ziua concursului, avand in vedere contextul pandemiei de Coronavirus

3.5 Schimbarea probei de concurs: In cazul in care concurentul decide sa schimbe proba pentru care s-a inscris, el poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa: contact@subcarpatitrailrun.ro pana in data de 7 Mai 2022.

3.6. In schimbul taxa de participare, concurentul va primit kit-ul concursului ce include:

 • Numar concurs
 • Medalie finisher
 • Sosete alergare Rockay
 • Sapca Subcarpati Trail Run
 • Voucher discount EchipMont.ro
 • Voucher produs 5 to Go
 • Bautura energizanta Fenomeno
 • Gel Gold Nutrition
 • Masa calda dupa cursa oferita de Miss Grill
 • Bere Ursus Cooler
 • Apa, energizante, hidratare, revitalizare pe traseu și la sosire
 • Asistenta medicala
 • Alte produse specific alergatorilor in functie de darnicia sponsorilor

3.7. Anularea inscrierii si participarii

Dupa efectuarea inscrierii, daca in termen de 5 zile de la inscriere sau in 24 de ore de la primirea notificarii de “Plata Intarziata” nu se efectueaza plata , inscrierea se anuleaza.

Daca dintr-un motiv intemeiat persoana inscrisa online doreşte sa işi anuleze inscrierea, poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa contact@subcarpatitrailrun.ro

In cazul retragerii inscrierii, TAXA DE PARTICIPARE SE RETURNEAZA IN CUANTUM DE 50% DIN VALOARE sau locul poate fi cedat unui alt concurent. Ii incurajam pe cei care nu mai pot concura sa transfere taxa altei persoane şi sa anunte organizatorul printr-un email trimis la adresa contact@subcarpatitrailrun.ro pana in data de 07 Mai 2022.

3.8. In caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv sau in cazul anularii competitiei provocate de o situatie de forta majora sau de motive care nu depind de organizator, TAXA DE PARTICIPARE NU SE RESTITUIE.

4. ECHIPAMENT

4.1. Echipament obligatoriu:

 • incaltaminte adecvata tip trailrunning (toate probele)
 • numar concurs la vedere (asigurat de organizatori).
 • avand in vedere conditiile generate de pandemia Coronavirus, fiecare concurrent trebuie sa aiba recipientul propriu unde i se va pune apa si/sau bauturi specific alergatorilor

4.2. Echipament recomandat: telefon incarcat, bete treking, fluier, folie supravietuire.

4.3. In functie de prognoza meteo, echipamentul obligatoriu se poate modifica (prin renuntare sau adaugare) iar acest lucru va fi anuntat la ședinta tehnica de catre organizator

5. NUMAR DE CONCURS

5.1. Numarul de concurs și pachetul de participare vor fi primite in momentul validarii inscrierii (locatia Baza Sportiva “Stejarul” Cocorastii Mislii), dupa ce participantul a completat și semnat toate declaratiile și a platit contravaloarea taxei de inscriere.

5.2. Numarul de concurs trebuie purtat vizibil pe toata durata cursei.

5.3. Numarul nu trebuie sa fie taiat sau modificat sub nici o forma. Nerespectarea acestui lucru atrage descalificarea.

5.4. Numarul de concurs tine loc și de acreditare, acesta transmite fiecarui posesor anumite drepturi dupa cursa (inclusiv ridicarea de alimente).

6. VALIDARE / SEDINTA TEHNICA

6.1. Validarea inscrierilor va avea loc in 2 Iunie 2021 (cu  trei zile inaintea competitiei).

6.2. Ședinta tehnica va avea loc in 4 Iunie 2021 seara dinaintea cursei cu incepere de la ora 18.30 precum si inainte de startul fiecarei probe, unde se vor transmite noutati și modificari aparute (daca este cazul)

6.3. Secretariatul concursului se va afla la in zona Start/Sosire, anume Baza Sportiva “Stejarul” Cocorastii Mislii.

7. CRONOMETRAJ

7.1 Cronometrajul se va face la secunda, iar in functie de situatia pandemica din ziua concursului, startul se va da diferentiat sau in grup.

8. PROGRAMUL

Vineri 13 Mai 2022

 • 17.30 – 21.30 Ridicare Kituri Participanti

Sambata 14 Mai 2022

 • 7.00 – 8.30 Ridicare Kituri pentru toate cele 3 curse: Cros, Semimaraton, Maraton
 • 8.30 – 8.40 Sedinta Tehnica si Incalzire
 • 9.00 Start comun pentru toate cele 3 curse
 • 13.30 – Premiere Cross
 • 14.00 – Premiere Semimaraton
 • 14.30 – Premiere Maraton

 

9. PUNCTE DE CONTROL/ REVITALIZARE/ HIDRATARE

9.1. Pe traseu sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participantii care nu trec printr-un punct de control, indiferent de motiv, vor fi descalificati. Numarul de concurs al fiecarui competitor poate fi notat in ordinea sosirii la fiecare punct de control.

9.2. Traseele de concurs descrise la sectiunea Trasee vor avea puncte de hidratare/alimentare, puncte de revitalizare şi puncte de control ce vor fi comunicate ulterior pe canalele de comunicare aferente: site, pagina Facebook, etc.

10. TIMPI LIMITA

10.1. Toate probele vor avea timp limita dupa cum urmeaza:

 • Cros – 3 ore si 30 min
 • Semimaraton – 5 ore
 • Maraton – 8 ore si 30 min

La proba de Maraton vor exista suplimentari timpi limita intermediari, dupa cum urmeaza:

 •  T1 – 3 ore la Troita Bordeni (aproximativ 10 km de la start).
 •  T2 – 4 ore si 30 min la intrarea in Bustenari (aproximativ 20km)
 •  T3 – 6 ore la urcare pe culmea Francului marcaj triunghi albastru (aproximativ 35 km de la start)

10.2. Orice modificare a timpilor limita, timpilor limita itermediari sau locului de monitorizare a acestora va fi anuntata ulterior pe site, pagina de Facebook sau inainte de plecarea in cursa.

10.3. Participantii trebuie sa treaca prin aceste puncte pana la orele fixate, altfel, pentru propria lor siguranta, vor fi opriti și indrumati sa se retraga spre zone sigure.

10.4. Participantii care nu se incadreaza in timpii limita sunt obligati sa predea numarul de concurs arbitrilor / personalului din punctul de control la care a fost stabilit timpul limita.

11. SOSIREA

Linia de sosire este comuna cu cea de start, fiind amplasata la Baza Sportiva “Stejarul” Cocorastii Mislii

12. OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

12.1. Organizatorul iși rezerva dreptul de a opri un participant daca s-a accidentat dupa start iar starea nu-i mai permite sa continue cursa sau in cazuri exceptionale.

12.2. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, este obligat sa anunte organizatorul la unul din urmatoarele locuri: start, punctele de control, sosire sau sunand la numarul de urgenta care va fi anuntat la ședinta tehnica și notat pe numarul de concurs.

12.3. Neanuntarea retragerii din cursa duce la o operatiune de cautare și salvare pe cheltuiala participantului implicat.

12.4. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj.

12.5. Orice participant care se retrage din cursa va fi ajutat sa aleaga cea mai buna varianta de retragere, dar este responsabil pentru: transportul propriu, ruta pe care o va folosi și actiunile ulterioare momentului și locului retragerii. Exceptie fac cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

13. CONSERVAREA NATURII

13.1 Subcarpati Trail Run se desfașoara in aria uneia dintre cele mai frumoase paduri de stejari si goruni seculari din Subcaroatii Prahoveni si ai Romaniei. Simbbolul competieti este Gorunul atestat 1490.

13.2 Lasarea sau aruncarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee și/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator va atrage dupa sine DESCALIFICAREA.

 

14.SUPORTERI / AJUTOR

14.1. Avand in vedere conditiile speciale de siguranta sanatatii generate de pandemia Coronavirus, editia din 2022 a Subcarpati Trail Run se va desfasura fara spectatori.

15. ALTE REGULI

15.1. Traseul de concurs nu este inchis altor participanti la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turiști, animale și altii). Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident provocat și/sau in care au fost implicati participanti la Subcarpati Trail Run, survenit in timpul desfașurarii acestuia din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduita in trafic impuse de lege, va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.

15.2. Fiecare competitor are obligatia sa urmeze traseul oficial, sa respecte indicatiile arbitrilor, sa nu foloseasca scurtaturi sau alte avantaje similare.

15.3. Orice competitor trebuie sa dea dovada de fair-play și sa permita unui concurent mai rapid sa treaca in fata sa fara a-l obstructiona, sa acorde asistenta unui competitor aflat in dificultate și care ii solicita aceasta.

15.4. Traseele sunt neamenajate și neprotejate de aceea exista un risc de ranire și/sau deces din pericolele obișnuite pentru competitiile outdoor. Acestea includ și nu se rezuma doar la: coliziuni cu autovehicule, cu alte vehicule, pietre, copaci, oameni, alte obiecte, caderi, alunecari, rani provocate de caldura, insolatie, deshidratare, arsuri, caderi de pietre, pamant, grindina, viituri, furtuni, fulgere, animale, incendii, efort fizic.

15.5. Organizatorii nu işi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu aparut ca urmare a participarii la Subcarpati Trail Run şi işi rezerva dreptul de a modifica sau ajusta traseul de concurs in functie de conditiile meteo, starea terenului sau chiar de a opri cursa in cazuri exceptionale. Orice modificare a traseului va fi semnalizata corespunzator (ca de altfel intregul traseu) şi comunicata concurentilor cel mai tarziu la ședinta tehnica din preziua concursului.

16. PENALIZARI

16.1. Penalizare 15 minute: lipsa unui articol din echipamentul obligatoriu (penalizarea se aplica pentru fiecare obiect).

16.2. Penalizare 30 minute: primirea de asistenta din exterior in afara zonelor amenajate.

16.3. Descalificare:

– nerespectarea regulilor competitiei.

– dopingul.

– scurtarea traseului.

– modificarea numarului de concurs.

– lasarea/aruncarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee și/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator.

– lipsa de fair-play fata de participanti, oficiali, etc.

17. CONTESTATII

17.1. Orice participant poate face contestatie impotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau impotriva deciziei oficialilor.

17.2. Contestatia scrisa impreuna cu o taxa de 100 lei se va depune la secretariatul concursului in maxim 15 minute de la afișarea rezultatelor provizorii. Rezolvarea contestatiilor se va face in urmatoarele 60 de minute.

17.3. Taxa va fi inapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.

17.4. Oficialii/Comitetul Director vor analiza orice fel de proba (video, inregistrari de pe aplicatii, foto, etc.) in termen de 72 ore dupa terminarea competitiei și va lua masuri pana la descalificarea concurentului sau concurentilor care nu au respectat Regulamentul Competitiei.

18. PREMIEREA:

Se va face in functie de sosirea concurentilor, ora va fi anuntata la program.

18.1. Toti concurentii care finalizeaza proba de concurs, cu respectarea timpilor limita mentionati in Regulament , vor intra in posesia medaliei Subcarpati Trail Run și a diplomei de participare online.

18.2. Premii Subcarpati Trail Run

 • Se vor acorda premii in bani pentru castigatorii OPEN Feminin/Masculin
 • Se vor acorda premii in produse și/sau obiecte pentru locurile 1, 2, 3 categorii varsta Feminin/Masculin, in functie de darnicia sponsorilor.
 • Cei care sunt premiati la OPEN vor fi premiati si la categoria de varsta corespunzatoare

Prin inscriere, plata și participare fiecare concurent confirma ca a citit inteles și acceptat conditiile prezentului regulament iși asuma riscurile care decurg din participarea la SUBCARPATI TRAIL RUN și sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: schimbarea vremii, trafic, conditii meteo, zona in care se afla, echipament,etc.

Concurentii care fac parte din profesiile juridice Magistrați (procurori, judecători) clasati in primele 3 locuri la o categorie de premiere vor fi premiati doar cu diploma si cupa, indiferent daca acea categorie are prevazute şi premii. Acestia vor trebui sa anunte la premiere acest lucru, inainte de inmanarea premiilor.