Descriere Traseu UltraMaraton - 75 km cu 2800 m D+

Distanta si diferenta de nivel traseu: 75 k, 2800 D+

La proba de Ultramaraton vor exista suplimentar timpi limita intermediari, dupa cum urmeaza:

T1– 3 ore la Troita Bordeni – punct alimentare (aproximativ 9 km de la start)
T2 – 5 ore la intrarea in Bustenari – punct alimentare/hidratare (aproximativ 18 km)
T3 – 8 ore la Cosmina de Sus –  punct alimentare/hidratare (aproximativ 40 km de la start)
T4 – 10 ore la Foisor Bustenari – punct alimentare/hidratare (aproximativ 50 km de la start)

Timp limita Ultramaraton15 ore

Descriere traseu:

Traseul porneste de la baza Sportiva Cocorastii Mislii unde se afla linia de start a Subcarpati Trail Run, intr-o usoara urcare pe plaiul Goruna, avand in fata padurea Goruna si stejarii falnici, simbol al competitei noastre.

Dupa aproximativ 1.5 km facem stanga prin padure, intr-o usoara coborare, pana ajungem in DC133, unde o luam la drepta pentru inca 500m. La km 2 facem dreapta, parasind DC133, si urcam drumul forestier, pe culmea Chichira marcata cu punct albastru.

Aici incepe prima urcare a traseului de UltraMaraton ce se intinde pe o distanta de 2,3 km, unde
strangem aproximativ 165 m diferenta de nivel. Toata aceasta portiune este comuna cu traseul de Maraton, Semimaraton, respectiv Cros.

Dupa ce ajungem in pe culme unde ne bucuram de padurea de foioase, urmeaza coborarea continuand accelasi marcaj punct albastru, unde la aproximativ 5.5km vom ajungem din nou in drumul principal DC133, unde facem stanga. In acest punct se despart traseele de cross si maraton, respectiv semimaraton.

Traseul nostru continua pe DC133 aproximativa 500m, facem dreapta unde trecem raul Doftanet, si intram pe culmea Goagei, marcata cu triunghi albastru. Traseul nostru continua prin padure, pe drumul forestier, dupa care face dreapta pe marcaj triunghi albastru si urca pe o distanta de 2.2 km unde strangem 225 m diferenta de nivel. La inceput urcusul este sustinut, dupa care panta se mai domoleste.

Parasim marcajul trunghi albastru si facem dreapta in continuarea culmei Goagei, pe o curba de nivel cu suisuri si coborasuri. La jumatatea culmei Goaga traseul face stanga in coborare catre localitate Bordeni, trecand pe langa o troita cu un loc de belvedere, unde vom gasi si un punct de alimentare. De aici mai parcurgem circa 500m, unde traseul nostru vireaza strans la dreapta catre a doua culme pe care urcam inapoi catre culmea Goaga, la inceput pe o pasune unde se afla o cruce de lemn.

Dupa crucea de lemn, imediat ce ajunge in culme, traseul de Ultramaraton se desparte de cel de Semimaraton, traseul vireaza brusc stanga, avand ca reper un frumos cires (singurul copac din poiana respectiva) si coboara catre raul Runc printr-o frumoasa pajiste cu pruni.

Traseul continua pe un drum ce flancheaza raul Runc, urmand cursul printr-o mica padure de fagi, iar apoi printr-o frumoasa poiana cu pruni si ciresi, unde coteste dreapta inapoi catre padure, comun cu traseul de Maraton.

La liziera padurii, traseul coteste brusc stanga catre culme, iar odata ajuns in culme unde intalneste o poteca, aici traseul coteste dreapta si urmeaza poteca pana intalneste iar traseul de semimaraton si vireaza la stanga.

Ajungand in clumea Goaga, facem stanga si traseul ne va scoate in drumul petrolier unde din nou, traseul de UltraMaraton si Maraton se despart de cel de Semimaraton. De aici facem stanga pe drumul forestier unde, dupa aproximativa 700m, cotim la dreapta pe drumul forestier, si-l urmam drumul pe o distanta de1,5- 2 km pana la Bustenari, unde gasim si al doilea punct de alimentare la km 18.

Din punctul de alimentare facem stanga catre Mislea, iar dupa aproximativ 500m traseul de UltraMaraton se desparte de traseul de Maraton care face dreapta pe un drum ce coboara pe langa case pana in Tontesti.

Traseul de UltraMaraton continua catre Mislea pe drumul petrolier in coborare pe distanta de 3-4 km, unde face brusc dreapta, pe langa Parcul petrolier 877 Mislea si continua catre Tontesti, unde se intersecteaza din nou cu traseul de Maraton.

De aici urmeaza o urcare de 100-120 m si dam din nou in punctul de alimentare precedent, fiind km 25, aproape de Biserica Bustenari.
De la Biserica continuam pe asflat pana ajungem in drumul principal, unde cotim la dreapta prin satul Bustenari, trecand pe langa Magazinul Comunal. Continuam pe drumul principal pana la prima intersectie, unde viram la stanga pe drumul pietruit, drumul principal asfaltat facand dreapta catre Cosminele.

Urmam drumul pietruit de deasupra satului Bustenari si dupa aproximativ 2km cotim stanga intr-un urcus ce ne scoate in satului Bosilcesti,
La jumatatea culmei Bosilcesti, traseul de UltraMaraton coteste stanga, se despartindu-se iar de traseul de Maraton.

De aici traseul coboara catre Melicesti, urmand drumul forestier catre monumentul istoric Crucea Domnitorului.
La Monumentul Crucea Domnitorului traseul vireaza dreapta urmand drumul forestier pe superbul traseu Culmea Plaiul Getilor pe o distanta de 10 km pana in Cosmina de Sus unde avem Punctul de Alimentare 4 la km 40-41.

Din Cosmina de Sus urcam pe culmea paralela cu Culmea Plaiul Getilor, la incepand avand ca reper un tern de mini-fotbal si gard electric ce delimiteaza islazul comunal. Urmam culmea pe distana de 7 km pana la Melciesti, iar de aici urcam inca 1,5-2km in Bosilcesti unde intersectam iar traseul de Maraton, urmand culmea Bosilcesti unde ajungem din nou la asfalt si vom avea un punct de alimentare si redirectionare la aproximativ 53 km de la start.

Dupa revitalizare continuam prin frumoasa padure de stejari unde vom tine drumul forestier iar dupa 1 km de la ultimul punct de revitalizare, cotim brusc stanga in padure unde dupa 100-150 avem de coborat o panta destul de abrupta (30-35 grade inclinatie – mare atentie!) unde dam iar in drumul forestier de culme.

Urmam drumul forestier, urmat de cel petrolier, iar dupa 5.5 km de la ultimul punct de revitalizare o sa cotim la dreapta in coborare pe la sonde, ajungand iar in drumul principal DC133, pe care o sa-l urmam in directia stanga pentru inca 1km, unde trecem raul Doftanet si ajungem la ultimul punct de revitalizare al traseului, la km 62, punct comun de alimentare cu celelalte trasee.

Dupa ce ne-am alimentat traseul nostru continua in stanga pe culmea Francului, fiind comun cu cel de Cros, Semimaraton si Maraton, marcat cu triunghi albastru. Traseul urca sustinut pe o distanta de aproximativ 1,5 km unde strangem aproximativ 180m diferenta de nivel.

Dupa urcare pe culmea Francului, traseul nostru continua pe drumul forestier unde ne bucuram de padurea ce ne inconjoara, fiind asistati de marcajul triunghi albastru.
La aproximativ 65 km de la start, traseul de Ultramaraton, se desparte din nou de celelalte trasee, virand stanga urmand marcajul Punct Rosu si continuand drumul forestier prin padure catre localitatea Tiparesti.

De aici, intersectam drumul de asfalt din Tiparesti si continuam catre satul Goruna, la un moment dat virand dreapta printr-o furmoasa livada de pruni si ajungem la Parculetul Goruna, intersectand traseul de Cursa Familiei.

De aici mai avem putin pana la final (2 km), traseul nostru urmand drumul de de izlaz, de unde vom vedea, pe drumul flancat de stejari seculari, linia de sosire unde ne asteapta o binemeritata odihna si medalia de finisher a ultramaratonului Subcarpati Trail Run.